„Chci se Orlové za šanci odvděčit,“ říká nová posila a hokejbalový mistr světa Wróbel

Petr Sobol, 19.12.2011 Stačily mu tři tréninky, aby mohl naskočit do rozjeté mašiny. Hokejbalový mistr světa Tomáš Wróbel, který dříve hrával v dresu Havířova juniorskou extraligu, byl bez hokeje rok a půl. Pak už to ale nevydržel a k hokeji se vrátil. Šanci mu dala Orlová. Už v Rožnově si tak odbyl svou premiéru. Ačkoliv nebyla vítězná, mladý útočník nezklamal a ukázal, že bude platnou součástí orlího týmu. A svou šanci by rád využil.

Tento článek patří k zápasu ROZ - ORL 2:1
Máte za sebou premiéru v orlovském dresu. Kromě toho, že jste prohráli, jaká byla?

Přeci jen to pro mě byl hokejový zápas skoro po roce a půl, takže moje pocity jsou z toho trošku smíšené. Věřím, že se každým tréninkem a zápasem budu zlepšovat a budu tak platným hráčem pro tým.

Nemrzí vás, že nakonec premiéra nebyla vítězná?

Samozřejmě mě to mrzí, chtěl jsem začít vítězně. Ale je to sport a my nejsme muzikanti, abychom pořád vyhrávali .

Zarážející je počet trestů pro orlovské hráče… Jak to bylo?

Zarážející to určitě je... Nikdy jsem si nějak na rozhodčí nestěžoval, ale zápas v Rožnově absolutně nezvládli a hodně ho tím pádem ovlivnili.

Myslíte, že kdyby rozhodčí tolik zbytečně nevylučoval, dopadl by zápas jinak?

Pokud jsme hráli v pěti, tak jsme soupeře jasně přehrávali a nepouštěli je do mnoha šancí. A když už něco bylo, tak nás podržel Volfič, který chytá opravdu výborně a my se na něj můžeme spolehnout. Na kdyby se sice nehraje,ale troufám si říct, že kdyby rozhodčí tolik nevylučoval, tak zápas určitě vyhrajeme.

Jak jste se cítil na ledě vy?

Po dlouhé přestávce jsem absolvoval tři tréninky na ledě, hned na to přišel zápas, takže to ještě nebylo ono. Ale jak už jsem řekl, každým tréninkem to bude lepší a lepší, tedy doufám. Chci pomoct týmu k postupu do druhé ligy, tak doufám, že se nám to podaří. Kádr na to máme dost veliký i široký, takže v to věřím.

V létě jste vyhrál MS v hokejbale. Jaké to byly pocity?

Nepopsatelné. Bylo to něco úžasného a každému bych přál, aby zažil podobný zážitek. Často na ty skvělé chvíle vzpomínám.

Jak jste se pak od hokejbalu dostal právě k orlovskému hokeji?

Já hrál hokej celý život. Do patnácti let jsem hrál v Karviné, pak jsem přestoupil do Havířova, kde jsem hrál juniorskou extraligu. Potom jsem měl rok a půl pauzu, při které jsem se intenzivně věnoval hokejbalu. Ale hokej mi natolik chyběl, že jsem se musel vrátit. Orlová mi dala šanci, tak se jí pokusím odvděčit.

Kde se cítíte lépe? Při hokejbale nebo hokeji?

Cítím se dobře u obou sportů. Oba je mám strašně rád, takže je to tak na stejno.

A jak to vidíte dále? Můžou se na vás orlovští fanoušci těšit i v příštích zápasech?

Budu se snažit, aby se mnou fanoušci byli spokojeni. Ale co jsem slyšel, tak jsou místní fandové skvělí, takže se na ně hodně těším.