Mládežnický servis: O uplynulém víkendu nám Orlíci příliš radosti nenadělali

Tomáš Salamon, 20.12.2011 Máme zde tradiční víkendový servis mládežnických výsledků. Včera jsme ještě neměli k dispozici všechny výsledky, a tak jsme se rozhodli výjimečně vyhradit pondělní večer rozhovoru s Tomášem Wrobelem. S jednodenním zpožděním Vám tedy nabízíme souhrn mládežnických výsledků.

3. Třída

HC Orlová vs. HC Frýdek-Místek 6:11
Branky a nahrávky ORL: Urbančík, Blatoň 2x, Makovec 2x, Žák
Sestava ORL: Šedivý, Makovec, Blatoň, Ganobčík, Stehlík, Urbančík, Moldřík, Žák

HC Orlová vs. HC Jastrzebie 3:12
Branky a nahrávky ORL: Makovec 2x, Urbančík
Sestava ORL: Šedivý, Makovec, Blatoň, Ganobčík, Stehlík, Urbančík, Moldřík, Žák

Komentář k zápasům:
Třeťáci v sobotu zajížděli do Jastrzebie, kde odehráli dvě utkání. Nejprve se střetli s Frýdkem – Místkem, kterému sice nastříleli šest branek, ale na vítězství to nestačilo, neboť inkasovali hned jedenáctkrát. Druzí na ředě byli domácí, ale i zde Orlíci museli skousnout drtivý příděl. Od Poláků dostali nešťastnou třináctku a do příště budou mít co napravovat.

Mladší žáci

HC Orlová vs. HC Slezan Opava 2:7
Třetiny: (0:2, 2:1, 0:4)
Branky a nahrávky ORL: Špacír O. 2x, asistence: Benda O., Adamczyk F.
Sestava ORL: Klosko J., Pawlas F.,- Šindelka J., Benda O., Svrčina M., Adamczyk F., - Jeziak J., Švec D., Špacír O., Přeček A., Kaleta P., Čempel M., Skácel J., Kolder G., Makovec A., Juráš F.

Komentář k zápasu:
Poslední adventní víkend a to v sobotu 17.12.2011 přivítali mladší žáci na domácím ledě HC Slezan Opava. Opava byla v tomto zápase favoritem. Našé mladší žáci mohli jen překvapit. Vždyť v prvním kole v Opavě prohráli vysoko 18:3. To se však neopakovalo. Po první třetině sice vedli hosté 0:2, kdy se na domácím lepila smůla při koncovce na hokejky, ale hned v úvodu druhé třetiny v čase 21.30 snížil O. Špacír po asistenci O. Bendy na 1:2. Domácí začali tlačit soupeře v jeho obranném pásmu. Dobře napadali a to vedlo k vytvoření několika šancí. V domácí brance se po dlouhé době ukázal J. Klosko , který se předvedl v dobré formě a svými zákroky zlikvidoval několik vyložených šancí soupeře. O 5 minut později, kdy G. Kolder neproměnil tutovku, se opět potvrdilo nedáš- dostaneš hosté odskočili na 1:3. Kontaktní gól vsítil v čase 31:13 O. Špacír po asistenci F. Adamczyka. Došlo k výměně brankářů a do brány domácích se postavil nadějný mladíček F. Pawlas. I ten předvedl několik skvělých zákroků. Po druhé třetině tedy stav 2:3. Třetí třetinu začali domácí náporem, ale tak trochu si přestali plnit své povinnosti a otevřeli hru. Domácím se už nepodařilo vsítit branku, toho soupeř využil a potvrdil roli favorita. Nasázel domácím v poslední třetině 4 góly a tak po konci utkání svítilo na tabuli 2:7. Domácí však ukázali bojovnost a za to jim můžeme poděkovat. Poklidné vánoční svátky a šťastný nový rok 2012 Vám přeje tým mladších žáků HC Orlová.

Autorem komentáře je Radek Benda, vedoucí družstva.

Starší žáci

HC Orlová - HC Slezan Opava 2:6
Třetiny: (1 : 0, 1 : 3, 0 : 3)
Branky a nahrávky ORL: 8:44 Ovísek David (Macko Michal), 33:20 Schwitalla Marek (Ovísek David)
Sestava ORL: HC Orlová: Vacula Daniel - Klus Dominik, Sokanský Michael, Sehnálek Petr, Schwitall Marek, Teplanský Radim, Švec Adam - Sojka Kristián, Skalka Jan, Piš Daniel, Ovísek David, Macko Michal, Hubl Dominik, Jelínek Jan, Horecký Martin, Grygerek Jiří, Schovanec Radek, Janík Tadeáš

Komentář k zápasu:
Rovněž starší žáci doma přivítali opavský Slezan, ale ani oni nepotěšili. Prohra s Třincem je stále tížila po psychické stránce a nepovedlo se obnovit předtím dobře fungující brankostroj. Po první třetině sice Orli zásluhou Davida Ovíska vedli, ale v pozdějším průběhu nedokázali slibný začátek udržet. Nic s tím nezmohl ani brankář Daniel Vacul, který čelil třiačtyřiceti střelám a pustil z nich pouze šest.

Mladší dorost

HC Orlová vs. SHK Hodonín 3:7
Třetiny: (0:0, 2:1, 1:6)
Branky a nahrávky ORL: Viciaň Petr (Moravčík Dominik), Němec Radim (Stružík Nikolas), Němec Radim (Ochman Dominik)

Komentář k zápasu:
Ani mladší dorostenci nám tento víkend nedělali radost. Na svém ledě hostili Hodonín, se kterým dvě třetiny dokázali držet krok. První část skončila bez branek a po druhé naši hráči dokonce vedli. Nicméně v té třetí totálně vyhořeli a dostali v ní šest gólů, čímž SHK definitivně pohřbil jejich naděje.