Porazí Orlová v souboji nejlepších týmů přeboru leadera z Krnova?

Tomáš Salamon, 21.12.2011 Je to tady. První porce zápasů se nám chýlí ke konci a vše směřuje k zimní přestávce. Ještě předtím, než se všichni uvelebíme do sváteční pohody, nás však čekají nervydrásající chvíle, protože Orlová ve šlágru kola hostí vedoucí Krnov!

Tento článek patří k zápasu ORL - KRN 2:3 sn

V úvodu sezony orlovští hokejisté zažívali skvělou vítěznou šňůru. Když nepočítáme stoprocentní úspěšnost v zápasech letní přípravy a ohlédneme se pouze za soutěžními duely, pak tato série trvala dlouhých pět utkání od zahájení sezony krajského přeboru. Konec tomuto vítěznému tažení přišel až v šestém kole právě v Krnově. Tehdy se na ledě odehrála divoká přestřelka, ve které si oba týmy hojně vyměňovaly gólové pozdravy, a skóre se zastavilo na konečných 7:5 pro Krnov.

Této prohře dali naši hráči zapomenout sedmnáctého listopadu, kdy na domácím ledě proti Krnovu jasně dominovali a nepouštěli jej do žádných vyložených šancí. Když už přeci jen hořelo, vše zachránil výborně chytající Marek Volf. Po dvě branky si připsali Jakub Fábry s Ladislavem Opavilem a Orli před výbornou kulisou, kdy atmosféru pomáhali v hojném počtu dotvářet i krnovští fanoušci, zvítězili 4:1.

Nyní přichází řada na třetí měření sil a máme se opravdu na co těšit. Bude se totiž rozhodovat o tom, kdo přezimuje na čele tabulky. Orli jsou nyní s jednačtyřiceti body třetí, přičemž od druhé Studénky je dělí pouze poměr skóre. Krnov tabulku vede, ale jeho náskok činí pouhý jeden bod. Pravdou je, že Orli by na pozici leadera museli zvítězit a navíc spoléhat na prohru Studénky, která zřejmě v Bohumíně neklopýtne a už tak výrazný náskok ve skóre zřejmě ještě vylepší, ale i tak by bylo druhé místo vybojované ve střetnutí nejlepších týmů naší skupiny KP skvělým předvánočním dárkem pro orlovské fanoušky, kteří od začátku sezony podporovali v hojném počtu a nejinak tomu bude v tomto zápase.

Pokud Orli chtějí svým příznivcům tuto nadílku skutečně připravit, budou to mít hodně těžké, protože aktuální forma Krnova mluví proti nim. Zatímco Orlová v posledním kole prohrála na ledě šestého Rožnova, Krnovští si poradili s Horním Benešovem, který jediný obstojně drží krok s elitní trojicí. Orlovská obrana si bude muset dávat obrovský pozor na elitního střelce Pavla Michálka, který zejména v prvním vzájemném zápase spolu s Janem Kostovským dělal našemu týmu velké problémy. Nebezpeční dokážou být také Jičí Hudečka, Pavel Baďura a druhou ligou ostřílený Ondřej Pavlica. Obranná hráz Krnova se opírá o Davida Rýpara, Patrika Moslera, Miroslava Tvardka a Tomáše Michálka. Branku našeho čtvrtečního soupeře nejčastěji střeží veterán Roman Šlupina, kterému střídavě kryjí záda Antonín Mužík a Filip Kolbert, který si v minulosti vyzkoušel druhou ligu v orlovském dresu.

Je jasné, že půjde o to nejlepší, co může krajský přebor nabídnout a pokud třeba nepatříte mezi pravidelné návštěvníky našeho zimního stadionu, nyní máte jednu z nejlepších příležitostí se na hokej podívat. Ani jeden z týmů nebude chtít celou zimní pauzu zpytovat svědomí a oba celky budou chtít své fanoušky před Vánoci potěšit. Uvidíte napínavý zápas plný nečekaných zvratů, takže si nenechte tuto podívanou ujít. Navíc se můžete těšit na novou posilu, mistra světa v hokejbale, Tomáše Wrobela, který se poprvé představí před domácím publikem.

Předpokládané sestavy

19.kolo, sobota 17.12.2011
Sestavy v posledních zápasech:
HC Orlová: Volf - Mintěl, Krause, Novák M., Csobok, Matušínský, Burgel - Opravil, Szajter, Grepl, Malík, Novák J., Zákuťanský, Fábry, Hublík, Wróbel, Pavlát.
HC Krnov: Šlupina (Mužík) – Dohnal, Matušinský – Němec - Rýpar , Tomáš Michálek - Vavrečka – Pavlica, Pavel Michálek, Kostovský – Holeš, Weiss, Tichý – Hudečka, Kubík, Tošenovjan.

Poslední vzájemný zápas

13., čtvrtek 17.11.2011
HC Plus Oil Orlová - HK Krnov  4:1  (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Fábry (Hublík, Szajter), 29. Fábry (Hublík, Szajter), 45. Opravil (Grepl), 60. Opravil (Novák J.) - 38. Michálek (Weiss) Rozhodčí: . Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 465. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
HC Plus Oil Orlová: Volf (Noga) - Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Krause, Matušínský, Novák J., Opravil, Zákuťanský, Vaštík, Burgel, Grepl, Kytka, Branný, Novák M., Musil, Pavlát, Foltýn.
HK Krnov:Šlupina (Mužík) – Rýpar, Marienka, Matušinský, Tvardek, Dohnal, Kubík – Kostovský, Michálek, Pavlica, Filip, Tošenovjan, Weiss, Holeš, Hudečka, Miškov

Řekli po zápase:

Marek Volf, Brankář Orlové: V kabině jsme si po vítězství zařvali, byli jsme hodně rádi, že to dobře dopadlo. Hokej je kolektivní sport. A my jsme předvedli skvělý a zodpovědný výkon, šlapal celý tým…