Mladí orlovští hokejisté uspěli na turnaji v Praze

Jan Littner, 03.01.2012 S několika denním zpožděním vám přinášíme malé ohlédnutí za turnajem 3.tříd v minihokeji. Ten se konal 26.12.2011 na ZS Hvězdy Praha a měl velmi kvalitní obsazení. Z Prahy si malí Orlíci nakonec přivezli bronzové medaile.

Naši Orlovští kluci obsadili ve své skupině druhou příčku po dvou vyhraných zápasech a jedné remíze a čekal je souboj o finále s vítězem skupiny A. Ten smolně prohráli o gól 5:6 a tak je čekal zápas o třetí místo. Do tohoto zápasu nevkročili zrovna nejlépe a po první třetině svítil na tabuli stav 0:3. Kluci se ovšem nevzdali, ve druhé třetině srovnali skóre a ve třetí třetině začal boj, který se zastavil na skóre 5:5. Rozhodnutí tedy padlo na samostatné nájezdy.

Ty by se dali nazvat na one man show v podání Jakuba Šedivého, který neobdržel ani jednu branku. Bronzový gól si připsal Pavlík Makovec, který střelou k tyči rozhodl o tom , že si naši borci z Prahy odvezou bronzové medaile . Při závěrečném vyhlašování čekalo ještě jedno překvapení, když byl náš gólman Jakub Šedivý vyhlášen nejlepším brankářem turnaje . Trenér Littner by chtěl poděkovat rodičům, bez kterých by to samozřejmě nešlo a za skvělou atmosféru při zápasech a klukům za předvedené výkony.

Sestava HC Orlová: Šedivý Jakub , Moldřík Daniel , Urbančík Jakub , Frýda Dominik , Blatoň Jonáš , Stehlík Matyáš , Makovec Pavel , Chod Václav , Čempel Matěj

Konečné pořadí: 1. Louny, 2. Humpolec, 3. Orlová, 4. Hvězda, 5. Sparta, 6. Jindřichův Hradec, 7. Litoměřice, 8. Ústí n. Labem