„Možná mi někdo namočil hokejku do záchodu,“ smál se střelec posledního zápasu Vít Grepl

Petr Sobol, 09.01.2012 Dlouho čekal na svůj první gól. Pak se ale útočník Vít Grepl trefil a od té doby patří mezi nejproduktivnější útočníky orlovského týmu. To potvrdil i v sobotu na ledě Kopřivnice, kde dal první i poslední orlovský gól. Tím definitivně rozhodl o důležitém tříbodovém zisku Orlů, díky kterému zůstali na druhém místě. Na závěr Grepl nezapomněl poděkovat skvěle fandícím orlovským fanouškům, kteří u tříbodového zisku měli velký podíl.

Tento článek patří k zápasu KOP - ORL 3:4
Z Kopřivnice vezete důležité tři body. Jak moc těžké to bylo utkání?

Bylo pro nás důležité v Kopřivnici vyhrát. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, protože poslední zápas, který jsme tam odehráli, skončil ve prospěch soupeře. O to důležitější jsou pro nás získané body.

Soupeř dvakrát vedl, nakonec jste ale v poslední části zápas otočili. Ukázala se tak síla týmu?

První gól jsme dostali po naší chybě v obranném pásmu hned na začátku zápasu. Od té doby si troufám říct, že jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme se nedokázali prosadit, měli jsme i slabší chvilky, které Volfič zlikvidoval, ale nikdo z nás nepomýšlel na prohru. Po druhé brance v naší síti jsme se z gólu ani nestihli vzpamatovat a Wroblík srovnal na 2:2.

Co bylo zlomovým okamžikem? Byla to branka na 3:2?

Po téhle brance zbývaly myslím tři minuty do konce zápasu, ale myslím, že zlom nastal až při naší brance na 4:2. Ta padla minutu před koncem, to už bylo prakticky rozhodnuto.

Všechny zápasy s Kopřivnicí byly letos vyrovnané. Byl tento ten nejtěžší?

Nejde říct, který z nich byl nejtěžší. Každopádně tým, který proti nám nastupoval od druhého vzájemného utkání, byl o hodně hráčů posílený, což bylo na jejich hře znát. Jsem rád, že i přesto jsme utkání zvládli.

V zápase jste se blýskl dvěma trefami. Můžete nám je trošku přiblížit?

Při prvním góle měl Mercin (Martin Mintěl) nabito na modré čáře, střela letěla těsně vedle brány, potom se puk odrazil od mantinelu, a než stihl brankář zareagovat, měl ho v bráně (směje se). Druhý gól padl po skvělé práci Šajtyho, kde zaměstnal dva obránce a brankáře, vznikla menší mela, ve které mi stačil poslat kotouč před odkrytou klec.

Vaší formaci se nyní hodně daří. I vaše výkony, co se týče statistik, jdou nahoru. Zažíváte tedy povedené chvíle?

V posledních zápasech se nám moc nedařilo, góly dávali hlavně obránci, doufám, že se to změní. Co se týče osobních statistik, je důležité, že se daří celému týmu, sám bych neudělal vůbec nic.

V úvodu sezony vám to tam tolik nepadalo, měl jste i smůlu. Teď ale patříte mezi nejproduktivnější útočníky. Kde nastal ten zlom?

To je pravda, ale mívám to tak skoro pravidelně od juniorky. Na začátku sezony se nikdy nemůžu trefit, zlom nastal asi v Benešově, kdy jsem dal svůj první gól a trošku ze mě spadla ta deka. Možná mi někdo namočil hokejku do záchodu (směje se).

Máte teď dlouhou sérii venkovních zápasů. První dva obtížné duely jste zvládli. Je to pro psychiku hodně důležité?

Plný počet bodů z Benešova a Kopřivnice je pro psychiku a pohodu celého týmu vždycky důležitý. Ale víme, že nás čekají ještě těžší zápasy v Krnově a ve Studénce, které pravděpodobně rozhodnou o konečném pořadí základní části.

Ve čtvrtek hrajete v Novém Jičíně, v sobotu v Bohumíně. Věříte, že vítěznou sérii prodloužíte o další dva zápasy?

Nemáme jinou možnost. Pokud chceme být na špici, s takovými soupeři nesmíme klopýtnout. A ještě bych chtěl za celý tým poděkovat fanouškům za skvělou atmosféru v Kopřivnici.