Víkendový mládežnický servis

Tomáš Salamon, 09.01.2012 Stejně jako v seniorských kategorií, ani mezi dětmi se přes svátky nehrály soutěžní zápasy. Malí Orlíci si připasali účast na několika turnajích a o jejích úspěších jsme Vás již informovali. Nyní přišla řada opět na tradiční ligové zápasy. Zde už nemáme tolik dobrých zpráv, jediný kdo nezklamal, byli starší žáci, kteří uštědřili Havířovu debakl. V ostatních kategoriích jsme byli bohužel svědky opačného scénáře.

3. Třída

HC Orlová vs. HC SAREZA PORUBA
Skupina A – 0:6
Sestava ORL: Pawlas, Moldřík, Chod, Žák, Frýda D., Mlýnek, Stehlík

Skupina B – 2:11
Branky ORL: Oláh, Ganobčík
Sestava ORL: Šedivý, Klčo, Lerch, Ganobčík, Oláh, Frýda J., Hradil, Valový

HC Orlová vs. HK KRNOV
Skupina A – 1:9
Branky a nahrávky ORL: Frýda D.
Sestava ORL: Šedivý, Žák, Oláh, Moldřík, Stehlík, Mlýnek, Chod, Frýda D.

Komentář k zápasu:
Třeťáci na domácím ledě o víkendu hostili Porubu a Krnov. V této kategorii nejsme zvyklí na to, aby Orlíci dostávali velké příděly, jenže tentokrát je zastihla obrovská marodka a družstva byla doplněna o prcky z přípravky. Není důležité rozebírat, jak zápasy dopadly, jejich výsledky si můžete prohlédnout výše, podstatné je to, že vice prostoru dostali i nejmenší a nevedli si až tak špatně. Pochvalu za střelecké úspěchy si zaslouží Oláh, Ganobčík a David Frýda. Věřme, že to pro chlapce z přípravky byla cenná zkušenost a až dorostou do věku, ve kterém sami naskočí k soutěžním zápasům, budou jen rádi, že měli možnost si atmosféru ostrého střetnutí osahat už dřív.

Mladší žáci

AZ Haviřov vs. HC Orlová 9:0
Třetiny: (1:0, 5:0,3:0)
Sestava ORL: brankáři: Klosko , Firla , obrana: Svrčina , Válek, - Benda , Adamzcyk , - Juráš, Makovec, útok: Jeziak , Švec, Jeník,- Jančar, Kaleta, Přeček , - Šindelka, Kolder, Skácel

Komentář k zápasu:
Novoroční nadílka. V neděli 8. ledna hráli mladší žáci z Orlové na ledě AZ Havířov.Zápas byl ze strany domácích jednoznačným vítězstvím. Na hostujícím celku z Orlové nebylo vidět kousku snahy s výsledkem něco udělat. Přístup od druhé třetiny byl laxní, celý tým vypadal jako by nevěděl, co má hrát. Za pochvalu stojí výkon obou brankářů Jonáše Kloska , kterého ve 30min. vystřídal Lumír Firla, který chytil trestné střílení po faulu O. Bendy. Z hráčů pak bylo na ledě nejvíce vidět Aleše Přečka.

Autorem Komentáře je vedoucí družstva Radek Benda.

Starší žáci

HC AZ Havířov 2010 – HC Orlová 4:12
Třetiny: (0:3, 2:4, 2:5)
Branky a nahrávky ORL: Branky a asistence: 2:42 Sojka Kristián(Macko Michal), 11:37 Horecký Martin, 17:12 Hubl Dominik(Piš Daniel), 21:48 Ovísek David(Macko Michal), 22:14 Grygerek Jiří(Schwitalla Marek), 30:57 Sojka Kristián, 31:47 Grygerek Jiří(Schovanec Radek), 44:54 Schovanec Radek(Horecký Martin), 45:34 Pacoň Miroslav, 49:58 Skalka Jan(Sojka Kristián), 53:08 Skalka Jan, 56:48 Sojka Kristián
Poměr střel: 39:58
Brankář Orlové, Ivo Křehlík měl úspěšnost zásahů 89,74%
Sestava ORL: HC Orlová: Křehlík Ivo - Klus Dominik, Sehnálek Petr, Sokanský Michael, Ovísek David, Teplanský Radim, Schwitalla Marek - Sojka Kristián, Skalka Jan, Pacoň Miroslav, Macko Michal, Hubl Dominik, Piš Daniel, Jelínek Jan, Horecký Martin, Grygerek Jiří, Schovanec Radek

Komentář k zápasu:
Orlovští starší žáci odehráli první zápas nádstavbové části na ledě sousedního Havířova a Po velmi dobrém výkonu celého mužstva nedali soupeři šanci. Hlavně první útok ve složení Sojka, Skalka, Pacoň při svém pobytu na ledě dělali soupeři velké problémy.

Autorem komentáře je vedoucí družstva Ivo Křehlík

Mladší dorost:

HC Uherské Hradiště vs. HC Orlová 8:2
Třetiny: (1:0, 1:1, 6:1)
Branky a nahrávky ORL: Pacoň Radek (bez A), Sap Jaroslaw (Viciaň Petr)

Komentář k zápasu:
Mladším dorostencům se ani po Vánocích nepodařilo nalézt ideální formu. Na domácím ledě hostili Uherské Hradiště, ale přestože s ním po dvě třetiny dokázali držet krok, v poslední třetině absolutně propadli a dostali šest branek, což je stálo veškeré naděje na úspěch v tomto zápase.