Petr Škatula: Tento tým je schopný porazit kohokoliv

Tomáš Salamon, 09.09.2010 Včerejší zápas měl dva dvougólové střelce. Václava Studeného a Petra Škatulu. Druhého jmenovaného jsme se zeptali na včerejší zápas, nové spoluhráče, atmosféru v kabině a ambice našeho týmu. Čtěte dále.

Tento článek patří k zápasu ORL - UHR 6:1

Máte za sebou první zápas. Ty sis nemohl přát lepší úvod než dva góly. Jak zápas vnímáš po 24 hodinách?

Především celé mužstvo si nemohlo přát lepší začátek. Před každým vstupem do sezony je znát v týmu nervozita a očekávání. Vstup je hodně důležitý a nám se náramně povedl a teď je důležité v tomhle pokračovat, protože jsme zahráli výborný zápas a plnili jsme úkoly trenéra, hráli aktivní hokej dopředu, přitom si hlídali i zadní vrátka a tím pádem soupeř neměl šanci ani nic ukázat.

Dobře, ale nemyslíš si, že Uherské Hradiště přeci jen nebylo tím pravým soupeřem, který by dokazoval kvalitu našeho mužstva?

Především jsme vůbec nevěděli, co od tohoto týmu máme očekávat. Setkali jsme se sním poprvé a žádné informace jsme o nich neměli. Nakonec šlo znát na jejich hře, že jsou opravdovým nováčkem v soutěži a myslím, že opravdu těžké zápasy ještě přijdou, ale na úvod soutěže ideální soupeř.

Když se vrátím k tvým gólům. Mohl bys popsat jednotlivé situace?

První gól padl po situaci, kdy jsem dostal výborný pas na druhou modrou od Alexandra Hegegyho, pak jejich obránce zřejmě pozdě zareagovat na můj pohyb a já najednou jel po pravé straně docela nekrytý, napřáhl jsem, zavřel oči a gólman měl zřejmě díru v břiše, jinak si nedokážu vysvětlit kudma to prošlo. A druhý gól, padl po chybě hostujícího hráče, kdy se mi povedlo ho obrat o puk v útočném a pásmu dostal jsem se mezi kruhy. Tam bylo jediné řešení, vystřelit a doufat, že opět bude mít v břichu díru a opět tam byla.

Zeptám se Tě na nové spoluhráče. Jak zapadli do kolektivu a jaká je letos v kabině parta?

Spousta kluků nám během léta odešla, ale to zdravé jádro tam zůstalo. Přesto i já sám měl pocit , že v týmu chyběly zkušenosti, a proto hráče jako Javín, Štefanka, Ivan a tak dále jsme hodně potřebovali. Parta v kabině je super, největší radost nám děla náš kustod Evžen, který dokáže rozesmát, pobavit a i on dělá docela dost co se týče pohodičky v kabině.

Kdo z nových spoluhráčů tě nejvíc zaujal a čím?

Tak každý hráč má své přednosti. Mě se líbí třeba ledový klid našeho kapitána Miroslava Javína při rozehrávce, má neskutečný přehled a myšlenky. Také dokáže výborně vystřelit. Hodnotit další hráče by bylo nadlouho.

Na závěr se zeptám, jak vidíš ambice našeho týmu v této sezoně?

To je spíš otázka na vedení klubu. Pokud mohu říct za sebe, tak když se kouknu na naší soupisku, je to jeden skvělý hráč vedle druhého, a proto si myslím, že cíle jsou jasné. Chceme hrát špici tabulky. Tenhle tým je schopen porazit kohokoliv a pokud nepříjdou zranění nebo nějaký delší výpadek formy, tak myslím, že pro nás existuji jen první tří místa v tabulce!!!

Díky za rozhovor a hodně štěstí