Orly čeká poslední z minisérie venkovních zápasů, zajíždíme do Nového Jičína

Petr Sobol, 12.01.2012 Hokejisté Orlové se domácím fanouškům na svém ledě představili naposledy dva dny před Vánocemi. Následující dva zápasy odehráli venku. A nyní je čeká třetí, poslední z této minisérie venkovních zápasů. Páteční překážkou orlovských hokejistů je tým Nového Jičína B.

Tento článek patří k zápasu NJB - ORL 4:6
V listopadu loňského roku si orlovský hokejový fanoušek přišel na své. Pět zápasů v řadě se Orli představili na svém ledě a mohli tak bavit své fanoušky. Teď se ale situace otočila. Od zápasu s Krnovem Orlová doma nehrála. Po Vánocích zavítala na led Horního Benešova, první zápas roku 2012 odehrála v Kopřivnici.

Dobrou zprávou však je, že oba těžké zápasy Orlová zvládla, v sobotu zvládla závěr zápasu na ledě Kopřivnice, vyhrála 4:3 a připsala si důležité body do tabulky. Teď jen zbývá tyto body potvrdit. Zápasem, kde Orlová bude o další bodový příděl bojovat, je páteční souboj na ledě Nového Jičína B.

Orlové v tabulce patří stále druhé místo. Na vedoucí Krnov ztrácí pět bodů. Avšak Česlíkovi svěřenci odehráli o zápas méně. Pokud tedy v Novém Jičíně uspějí, na lídra tabulky budou ztrácet body dva. A jak je na tom náš páteční soupeř? Nový Jičín B vyhrál pět zápasů, jeden v prodloužení, jeden v prodloužení i prohrál. A dalších patnáct zápasů prohrál v základní hrací době. Při součtu bodů tak u novojičínských svítí číslo 18, což znamená sedmé, tedy předposlední místo v tabulce.

Také Orlová to na svého soupeře umí. Na domácím ledě vyhrála 6:3, vydřela výhru 3:2, ovšem to sestavu hostí posílilo také několik hráčů z A týmu. A na ledě Nového Jičína jsme dokázali vyhrát 6:2. Věřme tedy, že podobný výsledek zopakují orlovští borci i tentokrát.

Jaké jsou hlavní zbraně Orlů? Především je to skvělá defenzivní činnost, které hodně pomohl příchod Martina Mintěla, jenž se během osmi zápasů stal nejproduktivnějším bekem týmu. Svou zkušenost tak předává mladším a táhne svůj tým kupředu. V útoku zase válí Jakub Szajter, s 33 body (12+21) nejproduktivnější hráč týmu. O body se stará také Jakub Fábry (10+10), Láďa Opravil (10+7), v posledních zápasech se rozstřílel také Vít Grepl (8+9). V Kopřivnici svou první branku zaznamenal také Tomáš Wróbel. Nejdůležitější je však zmínit gólmana „Volfiče“. Nepříjemností zůstává zraněné Jana Nováka a Tomáš Foltýna.

I bez nich ale jede Orlová bojovat do Nového Jičína a všichni věříme, že si v pátek večer naši hokejisté přivezou domů důležité tři body a pozvou tak své fanoušky na nedělní duel s Bohumínem.