V neděli nás čeká poslední derby v základní části s Bohumínem

Petr Sobol, 14.01.2012 Orlová - Jak Orlová, tak Bohumín jsou v letošním ročníku krajského přeboru nováčky. Zatímco Orlová však bojuje o čelo tabulky, Bohumín je beznadějně poslední s jedinou výhrou na kontě. Oba týmy na sebe letos narazily třikrát. Orlová všechny duely zvládla. V neděli od 17 hodin se tak na našem stadionu odehraje poslední derby v základní části.

Tento článek patří k zápasu ORL - BOH 7:6 pr.
Ambice týmů jsou naprosto opačné. Zatímco Orlová bojuje o první místo v tabulce, na které ztrácí dva body, Bohumín by byl rád za jakýkoliv čestný úspěch. Na svém kontě má jediné tři body za překvapivou výhru v Kopřivnici. Od té doby nic. I když několikrát měl Bohumín k bodům našlápnuto. Naposledy ve čtvrtek, kdy náš městský soused podlehl Hornímu Benešovu 6:7. A to ještě osm minut před koncem vedl 5:3.

Také proti Orlové Bohumín v posledních zápasech vystrkoval růžky. První vzájemný zápas skončil jasně v náš prospěch – 8:1. Druhý zápas skončil 8:5, ale Bohumín už se prezentoval daleko lepším výkonem. A třetí vzájemné měření sil? I když v poslední třetině Bohumín srovnal na 5:5, Orli překvapení nedopustili a vyhráli 9:6.

V pátek Orli zvládli i dramatický souboj na ledě Nového Jičína B, v posledních dvou minutách zajistil výhru 6:4 Jindřich Hublík a Orlová si tak připsala třetí vítězný souboj v řadě. Při pohledu do statistik se toho tolik nezměnilo, vedoucí pozici v kanadském bodování si udržel Jakub Szajter, body nasbírali i Vaštík se Zákuťanským, skvělou formu z posledních zápasů potvrdil Grepl.

Teď jen zbývá předešlé výsledky potvrdit a připravit si ideální pozici před důležitým duelem ve Studénce, kam Orlová zamíří příští víkend. Zápas s Bohumínem startuje v sobotu v 17 hodin a vy tak máte ideální možnost, jak po delší době zase Orly sledovat přímo v akci.