Mládežnický servis: Přípravka a mladší dorost

Tomáš Salamon, Jana Karasová, 18.01.2012 Dlouho jsme čekali s uveřejněním víkendového servisu, jelikož výsledků na redakčním mailu bylo poskromnu. Ani při středě se situace nezlepšila, zejména kvůli nešťastnému losu žákovských mužstve, která budou ještě dva týdny odpočívat, a tak přinášíme alespoň to málo, které došlo. Velkým potěšením pak pro nás byl příspěvek, který nám poslala vedoucí mladší přípravky, paní Jana Karasová, která podrobně zpracovala víkendový turnaj hráčů v kategorii do druhé třídy.

Přípravka

V první řadě bychom Vás chtěli upozornit na stránky přípravky HC Orlová, které naleznete na adrese www.hc-orlik.webnode.cz.

V sobotu 14.1.2011 se v Orlové uskutečnil Turnaj žáků 2. tříd a mladších ročníků. Orlová na svém ledě hostila celky Karviné, Opavy a Krnova.

K prvnímu zápasu nastoupil orlovský tým s celkem Karviné.
Hosté začali 1. třetinu velmi sebevědomě a brzy se ujali vedení, které ještě v první třetině postupně navýšili na 5:0. Pak se dostal k puku Pavel Makovec, vyvezl ho z vlastní obranné třetiny podél pravého mantinelu , dokázal se skvěle uvolnit a vstřelil krásný gól, kterým dal domácímu mužstvu šanci vrátit se do hry. 2. třetina přinesla velký obrat a byla plně v režii domácích. Nejprve se trefil opět Pavel Makovec a krátce nato bylo, po faulu hostů na Jakuba Frýdu, nařízené trestné střílení. Jakub svůj nájezd velmi rozvážným způsobem a s přehledem proměnil a domácí tým tak stáhl vedení Karviné na 5:3. Do konce 2.třetiny ještě stačil upravit skóre domácích na 5:4 přesnou střelou opět Pavel Makovec. 3.třetina byla bojem o nervy povzbuzujících rodičů. Skóre lítalo jak na houpačce. Nejprve hosté zvýšili náskok na 6:4 a poté krásným únikem skóroval znovu Pavel Makovec. V 9.min. pak pohotovou dorážkou srovnal stav na 6:6 Dominik Frýda. Vzápětí se hosté opět ujali vedení, které 3 min. před koncem zápasu srovnal na konečných 7:7 Pavel Makovec, který se tak 5-ti vstřelenými brankami stal nejužitečnějším hráčem utkání.

Druhý zápas sehrál tým Orlové s celkem Opavy.
1.třetina vyzněla jednoznačně ve prospěch hostujícího celku. Domácí tým však výtečnými zákroky podržel brankář Jakub Šedivý. Následně se však ,po chybném zaváhání domácího hráče, prosadil hostující celek a Opava se tak ujala vedení. To ještě 10s před koncem 1.třetiny zvýšila na 2:0. 2.třetina poskytla poměrně vyrovnanou hru. Po 6-ti minutách proměnil svou šanci domácí Dominik Frýda, který se nemýlil, pálil přesně a upravil tak skóre na 2:1. Minutu poté hostující hráč nahodil obloukem puk zpoza brány a ten se nešťastným odrazem skutálel po zádech gólmana Šedivého do branky domácích. V 9.min.pak stálo na straně hostujících štěstí , když se Pavel Makovec uvolnil a krásnou střelou nastřelil levou tyčku hostující branky.
Ve 3.třetině hostující celek štěstí neopustilo a ukázalo na čí straně stojí , při samostatném úniku Pavla Makovce, který tentokrát nastřelil hůl hostujícího brankáře. Později mu štěstí přálo víc a další střela Pavla Makovce už za zády hostujícího gólmana skončila. Ve 12.min.se hostům podařilo přidat další gól a upevnit svou výhru na konečných 4:2.

Poslední , třetí zápas sehrál domácí celek s mužstvem Krnova.

Do 1.třetiny vstoupili lépe domácí. Hned na začátku se trefil do soupeřovy branky Lukáš Žák a poslal domácí tým do vedení 1:0. V 8.min. pak hosté srovnali na 1:1, ale vzápětí se dostal do samostatného úniku Martin Oláh a nemýlil se. Jeho přesná střela dostala domácí opět do vedení 2:1. To však bylo na dlouhou dobu ze strany domácích vše. Přestože hosté hráli pouze se sedmi hráči v sestavě, dokázali brzy srovnat skóre a do konce 1.třetiny ještě dostat svůj tým do vedení 3:2. 2.třetina byla střelecky úspěšná pouze pro tým Krnova. Ten postupně navýšil své vedení na 6:2. I do 3.třetiny vstoupil hostující tým lépe a hned ve 3.min. přidal gól na 7:2. Ve 4.min.pak po faulu hostujících dostal domácí tým šanci zahýbat s výsledkem. Matyáš Strýček však trestné střílení neproměnil. Naopak s výsledkem zahýbali opět hosté, když v 7.min.přidali další gól. Velmi rychlou odpovědí na tento gól byla akce Pavla Makovce , který vybojoval puk ve vlastní třetině, skvěle se uvolnil, nabral rychlost a hostující gólman neměl proti jeho přesně mířené střele nejmenší šanci . Upravil tak skóre na 8:3. To bylo v tomto zápase od domácích střelecky vše. Hosté ve 13.min.ještě navýšlili na 9:3 a 10s před závěrečnou sirénou přidali gól na konečných 10:3.

Ve všech třech utkáních odvedl brankář domácích Jakub Šedivý skvělou práci a byl velkou oporou domácího mužstva. Jeho výkony byly vynikající a svůj tým opravdu podržel.

Sestava domácích: Jakub Šedivý (brankář), Pavel Makovec, Dominik a Jakub Frýdovi, Matyáš Mlýnek, Matyáš Strýček, David Gyrazska, Lukáš Žák, Šárka Filipová, Antonín Karas, Jan Kůrka, Marek Bednář, Matyáš Stehlík, Michal Vadovič, Jiří Lerch, Martin Oláh, Vojtěch Pail.

Mladší dorost

středa 11.1.2012 21.kolo

HC Orlová vs. HK Nový Jičín 5:7
Třetiny: (1:2, 2:5, 2:0)
Branky a nahrávky ORL: Csabala Dominik (Viciaň Petr, Sap Jaroslaw), Csabala Dominik (bez A), Stolařík Ondřej (Sojka Kristián), Sap Jaroslaw (bez A), Moravčík Dominik (bez A)

Komentář k zápasu:
Mladší dorostenci ve středu hostili na svém ledě Nový Jičín. První třetinu nezačali zle a dokázali s hosty držet krok, ale v té druhé se soupeři bohužel podařilo odskočit na rozdál čtyř branek, který naši hráči už stihli jen korigovat dvěma góly.

neděle 15.1.2012 22.kolo

LHK Prostějov vs. HC Orlová 2:0
Třetiny: (1:0, 0:0, 1:0)

Komentář k zápasu:
Neděle byla ve znamení cesty na horkou půdu Prostějova. Tam orlovský tým nepředvedl vůbec špatný výkon. Naopak byl Jestřábům plnohodnotným soupeřem a po celou dobu utkání dokázal držet krok. Jediným problémem byla koncovka, která značně vázla a Orli na domácího gólmana recept nenašli. Přostějov ze svých šanci vykřesal alespoň dvě branky, což z něj udělalo šťastnější tým.