Orli letí na led Krnova bojovat o první místo

Petr Sobol, 27.01.2012 Poslední zápasy orlovských hokejistů vyslaly do světa jasnou zprávu. Po několika nepřesvědčivých výkonech jsou Orli zpět. V posledních zápasech předvádí skvělá představení a stále hrají o první místo v tabulce. Do konce základní části chybí dva zápasy. Orlová ztrácí na vedoucí Krnov tři body. A právě Krnov v sobotu vyzve náš tým v souboji o čelo ligy.

Tento článek patří k zápasu KRN - ORL 0:5
Krnovský celek od začátku sezony prokazuje, že patří mezi hlavní adepty na první pozici. Od Orlové před sezonou nikdo nevěděl, co čekat. Orli ale všechny příjemně překvapili a během sezony svého sobotního soupeře v čele i vystřídali. Krnov si ale své postavení vybojoval zpět a tabulku vede o tři body.

Pokud Orlová v sobotu na ledě Krnova vyhraje v základní hrací době, na svého soupeře bodově se dotáhne. Zatím se nám však přesně nepodařilo zjistit, zda je rozhodující skóre nebo vzájemné zápasy. V posledním utkání čeká Orlovou Horní Benešov, Krnov jede na led Nového Jičína B.

Jak se týmům proti sobě letos dařilo? První zápas se hrál na ledě Krnova, který zvládl vyrovnané utkání a vyhrál 7:5. Slovan ale svému soupeři oplatil výhrou 4:1. Možná klíčový duel se tak odehrál před Vánocemi, kdy Krnov na orlovském ledě dokázal vyhrát 3:2 po nájezdech. Tento bod by nakonec mohl být klíčový. Orly v konečném účtování může mrzet i ztráta bodu s Bohumínem, to Krnov těší výhra z Horního Benešova, kde ve čtvrtek vybojoval vítězství 6:4.

Krnovský tým sází především na gólmana Šlupinu, zbytek týmu je pak postaven jak na dravém mládí, tak na zkušených hráčích. Také Orlová má ale co nabídnout. Po výhře ze Studénky Orli doma potěšili své fanoušky a poprvé v letošní sezoně dali soupeři 10 branek. Rožnov porazili 11:4, když se hattrickem blýskl Michal Zákuťanský. Ten tak potvrdil skvělou formu, další body nasbírali Szajter, Opravil, Grepl i další. Orlovský celek se dostává před play-off do skvělé formy, kterou by rád potvrdil i na ledě Krnova. Souboj o čelo slibuje velkou podívanou.