Mládežnický servis

Tomáš Salamon, 30.01.2012 Víkend je opět za námi a my Vám tradičně přinášíme sumář mládežnických výsledků, které nám volné dny přinesly. Tentokrát se nám jich v redakci sešel slušný počet a s radostí musíme konstatovat, že šlo převážně o dobré zprávy.

3. třída

HC Orlová vs. HC Frýdek-Místek
Skupina A – 5:4
Branky a nahrávky ORL: Makovec 2x, Urbančík, Blatoň
Sestava ORL: Šedivý, Moldřík, Stehlík, Urbančík, Makovec, Žák, Blatoň, Hradil
Skupina B – 6:2
Branky a nahrávky ORL: Oláh 2, Mlýnek 3, Frýda Dominik
Sestava ORL: Pawlas, Oláh, Cmorjak, Klčo, Mlýnek, Frýda Dominik, Frýda Jakub

HC Orlová vs. HC Opava
Skupina A – 5:9
Branky a nahrávky ORL: Makovec 4x, Blatoň
Sestava ORL: Šedivý, Moldřík, Stehlík, Urbančík, Makovec, Žák, Blatoň, Hradil
Skupina B – 0:4
Sestava ORL: Pawlas, Oláh, Cmorjak, Klčo, Mlýnek, Frýda Dominik, Frýda Jakub

Komentář k zápasům:
Třeťáci měli v sobotu napilno, jak „áčko“, tak „béčko“ čekaly zápasy s Opavou a Frýdkem – Místkem. Obě družstva si smlsla na Frýdku. Áčko zvítězilo v poměru 5:4 a béčko dokonce 6:2, přičemž se hattrickem blýsknul Mlýnek.

Proti Opavě už tolik důvodu k radosti nebylo. První tým sice znovu nasázel pět branek, z čehož čtyři dal ostrostřelec Makovec, ale bohužel jich dostalo devět. Béčko inkasovalo jen čtyřikrát, ale zato se nezmohlo na jediný gól.

4. třída

Sobota 28. 1.

HC Frýdek Místek vs. HC Orlová 8:6
Branky ORL: Špacír Oliver, Nemeth Alexej, Přeček Aleš 2x, Štebel Filip, Jančar Břetislav
Sestava ORL: Flip Pawlas, Oliver Špacír (C) , Filip Macurák, Mourek David, Aleš Přeček, Sebastian Botur, Břetislav Jančar, Matěj Čempel, Štebel Filip,Nemeth Alexej, Teplanský Aladar

Komentář k zápasu:
Naši malí borci již v 5. minutě inkasovali 4 góly. Ve druhé třetině došlo k výměně gólmanů a kluci začali dotahovat skóre soupeře. I tak se již nepodařilo vyrovnat a naši malí orlíci si odvezli domů porážku.
David Pawlas, vedoucí družstva.

Neděle 29.1.

HC Orlová vs. Černí vlci Rožnov 3:3
Branky ORL: Valový Marek 2x, Štebel Filip
Sestava ORL: Flip Pawlas, Oliver Špacír (C) , Filip Macurák, Mourek David, Aleš Přeček, Sebastian Botur, Břetislav Jančar, Matěj Čempel, Štebel Filip, Teplanský Aladar, Valový Marek, Makovec Pavel, Urbančík Jakub

Komentář k zápasu:
Po sobotní porážce ve Frýdku Místku malí orlici na domácím ledě zabojovali o něco více a utkání skončilo remízou 3:3. Naši borci vsítili celkem 5 branek, bohužel dvě branky nešťastně skončili za zády vlastního gólmana.
David Pawlas, vedoucí družstva.

Mladší žáci

Výsledek z 21. 1. Do redakce dorazil až po uzávěrce minulého mládežnického servisu, a proto jej přinášíme nyní. Výsledek z tohoto víkendu zatím nedorazil.

HC Orlová vs HC Krnov 1:12
Třetiny: 1:3, 0:5, 0:4
Branky a nahrávky ORL: D. Švec
Sestava ORL: Šembera (30´Firla) – Benda, Škuta - Svrčina, Adamczyk - Válek, Juráš-Makovec – Čempel, Švec, Šindelka - Jeziak, Kolder, Přeček - Skácel, Jančar, Jeník.

Komentář k zápasu:
Komentář k zápasu bude velmi stručný, kromě obou brankářů, kteří podali heroický výkon, ani jeden z hráčů nehrál srdcem. Můžeš prohrát, ale musí být v boji vidět srdce. To bohužel mladší žáci HC Orlová postrádali. Snad se jejich výkon zlepší.
Radek Benda, vedoucí družstva.

Starší žáci

HC Orlová - HC RT Torax Poruba 9:3
Třetiny: (1:1, 4:1, 4:1)
Branky a nahrávky ORL: 11:23 Horecký Martin (Ovísek David, Macko Michal), 20:53 Sojka Kristián (Pacoň Miroslav), 23:30 Macko Michal(Skalka Jan, Sokanský Michael), 27:54 Sojka Kristián (Sokanský Michael), 32:42 Sojka Kristián, 45:37 Pacoň Miroslav (Sojka Kristián), 48:06 Pacoň Miroslav (Sojka Kristián, Macko Michal), 52:12 Sojka Kristián (Macko Michal, Teplanský Radim), 56:12 Sokanský Michael (Macko Michal)
Poměr střel na branku: 42:30 Sestava ORL: Křehlík Ivo, (40´- 51´Hybl Lukáš) - Klus Dominik, Sokanský Michael, Teplanský Radim, Sehnálek Petr, Švec Adam - Sojka Kristián, Pacoň Miroslav, Macko Michal, Skalka Jan, Horecký Martin, Ovísek David, Jelínek Jan, Grygerek Jiří, Schovanec Radek

Komentář k zápasu:
Po téměř třech týdnech čekání odehráli starší žáci další soutěžní utkání nadstavbové části. Dlouhá herní pauza na nich byla znát v první třetině, kdy jejich výkon, odpovídal dlouhé herní odmlce. Po důrazné domluvě trenéra v první přestávce, už kluci předváděli to, co se za ta léta tréninku naučili a Porubu jasně přehráli. Pochvalu zaslouží hlavně první útočná řada ve složení Sojka Kristián, Pacoň Miroslav a Macko Michal, která dohromady nasbírala 14 kanadských bodů za 7 branek a 7 asistencí. Velkou pochvalu také zaslouží brankář Křehlík Ivo, který hlavně v první třetině hodně kluky podržel a se svou úspěšností zákroků 94,6% předvedl velmi dobrý výkon. Křehlík Ivo inkasoval 2 branky z 27 střel - úspěšnost 94,6%. Od 40:00 do 50:31 chytal Hybl Lukáš a inkasoval ze 3 střel 1 branku - úspěšnost 66,66%.
Ivo Křehlík, vedoucí družstva.

Mladší dorost:

HC Břeclav vs. HC Orlová 3:6
Třetiny: (0:1, 1:3, 2:2)
Branky a nahrávky ORL: MORAVČÍK Dominik (NĚMEC Radim), SAP Jaroslaw (MORAVČÍK Dominik, DLOUHÝ Jan), MORAVČÍK Dominik (CSABALA Dominik), CSABALA Dominik (PACOŇ Radek), PACOŇ Radek (bez A), SAP Jaroslaw (CSABALA Dominik)

Komentář k zápasu:
Mladší dorostenci zajížděli až do vzdálené Břeclavi, kde se v prostředí tamního stadionu střetli s domácími Lvy. Po celou dobu zápasu tahali za delší konec provazu a právem zvítězili 3:6, přičemž Skvělou bilanci 2+1 zaznamenal Dominik Moravšík a obrácený bodový účet 1+2 domácím vyplatil Dominik Csabala.