Orli otestují svou formu. Přijede čtvrtfinalista druhé ligy z Opavy

Petr Sobol, 06.03.2012 Orlová - Kvalifikace o druhou ligu se orlovskému týmu pomalu přibližuje. Už příští středu načne Orlová veledůležitou sérii na ledě Moravských Budějovic. A tak je nyní pravý čas, jak otestovat svou formu. Proto si Orli přizvali k přátelskému utkání tým Opavy, který letos došel do čtvrtfinále druhé ligy.

Tento článek patří k zápasu ORL - OPA 4:6
Ještě v loňském roce byly souboje mezi Orlovou a Opavou běžné. Letos ale orlovský tým bojuje v krajském přeboru. A bojuje o návrat mezi druholigové celky. Orli vyhráli krajský přebor a nyní před sebou mají dvojzápas s Moravskými Budějovicemi. Od posledního finálového zápasu se Studénkou ale uplynul už více, než týden a tak je čas, aby se Česlíkovi svěřenci opět ukázali v ostrém zápase.

Tým HC Slezan Opava bude pro orlovské řady určitě velkou prověrkou. Opava zažila vcelku povedenou sezonu, zejména první poloviny základní části Opavě vyšla na výbornou. Za zmínku stojí především vysoká výhra 10:2 v Karviné. Opava nakonec skončila šestá a v play-off narazila na Přerov. Slezan byl více než důstojným soupeřem, o osudu série rozhodl až pátý zápas, který domácí Přerov vyhrál 4:2 a poslal tak hokejisty Opavy ze hry.

Orlovští fanoušci se mohou těšit především na Dušana Šafránka, který v orlovské kleci předváděl skvělé výkony. Před letošní sezonou odešel do Opavy, kde své kvality jen potvrdil. I o sám se určitě na orlovský led těší. A těší se i orlovští fanoušci, kteří tak opět mohou sledovat svůj bojovný tým v akci. Ač se jedná o přátelské utkání, pro Orlovou má tento zápas velkou váhu a bude důležité sledovat, jak ho domácí hokejisté zvládnou. Opět však budou potřebovat vaši pomoc. Utkání startuje ve středu v 18 hodin.