Startuje kvalifikační dvojzápas. Orli letí do Moravských Budějovic

Petr Sobol, 13.03.2012 Už v sobotu bude jasno, jaký tým vyzve v baráži o druhou ligu ostravskou Porubu. Ve středu je na programu první zápas kvalifikačního dvojutkání, ve kterém změří své síly tým Moravských Budějovic a Orlové. Orly čeká složitý úkol, nicméně všichni společně věříme, že i tuto překážku zdolají a udělají další veledůležitý krok.

Tento článek patří k zápasu STU - ORL 4:5 pr.
Všichni orlovští fanoušci ještě mají v paměti dramatickou finálovou sérii, ve které rozpoutal velkou radost trefou v prodloužení Martin Mintěl. Zajistil Orlové druhé vítězství na ledě Studénky a také pohár pro vítěze krajského přeboru. Tím ale Orlí letošní pouť nekončí. Pokud se chce Orlová vrátit zpět do druhé ligy, má v cestě ještě dvě překážky.

A překážkou první, která se jeví velmi silně, je tým HC Moravské Budějovice. Zkušený tým, který staví na hráčích s prvoligovou zkušeností, vyhrál bez problémů základní část svého přeboru. Z dvaadvaceti zápasů jich Moravské Budějovice vyhrály devatenáct. Zbylé tři prohrály až po prodloužení. I proto si Moravské Budějovice zajistily jistou účast v kvalifikaci, rozhodly se však odehrát i následné play-off. Ani zde přemožitele nenašly. Tým trenéra Rudolfa Cakla tak neví, jaké to je po šedesáti minutách prohrát.

Orlová na ostrý zápas čeká od 26.2., kdy ukončila finálovou sérii ve Studénce. Česlíkovi svěřenci pak ještě sehráli přátelský zápas s Opavou, a i když vedli 4:1, nakonec museli skousnout porážku 4:6. V soutěžních zápasech ale Orli už čtrnáctkrát v řadě vyhráli a v této sérii by rádi pokračovali i nyní.

Celá série je navíc specifická v tom, že se hraje jen na dva zápasy. V Orlové se Moravské Budějovice představí v sobotu. A po zápase už bude jasno, kdo do baráže s Porubou zasáhne. Všichni věříme, že to budou právě Orli. Ty tak čeká první nesmírně důležitý zápas už ve středu od 18:30.