Všechno nebo nic. Orlová hraje v sobotu klíčovou odvetu kvalifikace

Petr Sobol, 16.03.2012 Pokud chce Orlová dále snít svůj sen o návratu do druhé ligy, musí zvládnout sobotní utkání s týmem Moravských Budějovic. Pokud se Orlům odveta vydaří, budou před sebou mít poslední překážku v podobě ostravské Poruby, v opačném případě pro naše borce skvělá sezona v sobotu končí. Všichni ale věříme, že sobotní den posledním nebude.

Tento článek patří k zápasu MBU - ORL 3:2
Orlová na ledě Moravských Budějovic, kam se vydala také početná skupinka orlovských fanoušků, začala dobře. Jako první udeřil domácí Barvíř, ještě během první třetiny ale hostující celek zásluhou Hanzla a Milcha výsledek otočil. Druhá třetina branku nepřinesla, zato přinesla spousty krásných zákroků na obou stranách. V úvodu třetí části ale nejprve srovnal Zahradník a v poslední minutě skóre otočil Prkna.

Moravské Budějovice tak vyhrály 3:2 a do série hrané na dva zápasy si přinesly důležitý výsledek. Ten se však jeví nadějně i pro Orlovou. Jaká je tedy postupová matematika? Moravské Budějovice půjdou do baráže pokud neprohrají, to už je jisté. Naopak výhra o dvě branky posouvá dále Orlovou. Pokud zápas skončí výhrou Orlové o jeden gól, bude se prodlužovat.

Už v Moravských Budějoviccích se Orli nemohli opřít o některé opory. Martin Mintěl a Tomáš Wróbel nestihli v základní části odehrát 50 procent utkání, proto nyní hrát bohužel nemohou. Ve středu nenastoupili ani Michal Zákuťanský, Radoslav Burgel či Leo Matušínský. I bez nich ale Orlová vybojovala hodně nadějný výsledek do odvety.

Právě nyní je ten pravý čas, kdy dorazit na zimní stadion a poděkovat orlovskému týmu za vše, co letos dokázal, skvělou atmosférou v publiku, která našim hochům pomůže k zdolání další důležité mety. Orlová – vítěz krajského přeboru, má před sebou další metu. Pomožme ji společnými silami zdolat, startujeme v sobotu v 17:00.