První víkend se mládeži nepovedl

Petr Sobol, 14.09.2010 Orlová - Zatímco mužstvo mužů vstoupilo do sezony se vší parádou, u mládežnických výběrů trenéři tolik nejásali. Orlovská mládež během prvního hracího víkendu příliš nenadchla. Z ledu odcházeli hokejisté Orlové většinou se sklopenými hlavami. Našly se však i dvě příjemné radosti.

Největší radost udělali hokejisté nejmenší. Žáčci třetích tříd byli po prázdninách zřejmě nažhaveni natolik, že v Opavě deklasovali stejně staré hráče vysoko 10:2. Hned čtyři branky si připsal Čempel, hattrick se podařilo vsítit Macurákovi. Druhou, zároveň však také poslední víkendovou výhru, zaznamenali šesťáci. Ti na domácím ledě přejeli hokejisty Nového Jičína 6:2. I zde jsme evidovali jeden hattrick. Jeho autorem byl Sojka.

Ostatní mládežnické týmy Olejářů však už bohužel úspěšné nebyly. Na stejném ledě, tedy v Novém Jičíne, utrpěli vysokou porážku 2:13 hokejisté osmých tříd. O rok mladší sedmáci sice se stejným soupeřem dobře začali, ale také oni prohráli. Odvezli si výsledek 5:6.

Ani na domácím ledě se orlovské mládeži proti stejnému soupeři nevedlo. Žáci pátých tříd v poslední třetině přišli o bod a prohráli 2:3. Nejhůře však dopadli čtvrťáci, kteří si z Opavy odvezli nášup dvaceti branek, když sami žádnou nevstřelili.

Liga se rozběhla také juniorům, kteří za sebou mají dva zápasy. Oba však těsně prohráli. V Uherském Hradišti se sice dvakrát trefil Malík, ale domácí v poslední třetině skóre otočili na svou stranu a vyhráli 4:3. Ještě o gól více dostali junioři v domácím zápase s Třebíčí. Alespoň bod mají na kontě mladší dorostenci, kteří doma až po nájezdech prohráli s Břeclaví 4:5. Na nadějný výsledek však nenavázali a z Hodonína odjeli s porážkou 1:5. Starší dorostenci vstoupí do hry tuto neděli.

Věřme našim mladíkům, že jejich příští zápasy přinesou veselejší výsledky a více radostí.