Mladší žáci si zpříjemní prázdniny, v Ostravě se střetnou s německým výběrem

Petr Sobol, 18.07.2012 Rozhovor - Horký červenec a hokej?! Že toto spojení nejde k sobě? Pak vězte, že jde. Ve čtvrtek 26.7. o tom přesvědčí mladší žáci HC Orlová, kteří v multifunkční aréně ve Vítkovicích vyzvou výběr z Německa. Jak se tento duel povedlo domluvit? A co dalšího malí Orlíci v přípravě zvládli, co je ještě čeká? O tom už více vypráví Jan Littner.

Mladší žáci se utkají proti stejně starému výběru Německa. Jak se tento zápas povedlo zprostředkovat?

Dnes (v úterý) mi zavolali trenéři, kteří pořádají Hokejovou školu, jestli bychom neměli zájem sehrát přípravný zápas proti klukům z Německa. Ti jsou totiž právě na jejich hokejové škole .

Co si od zápasu slibujete?

My máme jít původně na led až 1.8., ale tohle je příležitost, která se neodmítá. Musíme dát s kolegou dohromady kluky už o týden dříve a zajistit i nějaké tréninky. Bude to sice trošku starostí, ale já věřím, že si ve finálovém výsledku s klukama řekneme, že to stálo za to .

Bude to pro mladé kluky velký zážitek?

Tak určitě. Pamatuji si, že jsme kdysi s Orlovou hráli ve Frýdku - Místku proti Švýcarsku a byl to zážitek. Takže pro kluky to bude taky určitě výjimečný zážitek .

Zahráli už si někdy proti někomu podobnému?

Setkali se s týmy z Polska a Slovenska, takže už mají nějaké ty „zkušenosti“ s hokejem proti klubu z jiné země .

Jak vůbec příprava mladších žáků doteď probíhá?

My jsme měli celkem krátkou pauzu. Ještě v dubnu jsme byli na kempech v Polsku a v Havířově a hned v polovině dubna jsme začali jednou týdně chodit na bazén, kvůli regeneraci. Od 3. 5. nám začala suchá letní příprava. Tréninky byly čtyřikrát týdně, jeden z těchto tréninků byl vyhrazen bazénu, kde kluci trošku odpočinuli od dávek tréninků. Dvouměsíční suchá příprava byla zakončena na čtyřdenním soustředění v Luhačovicích. Po návratu dostali kluci zasloužený měsíc volna. Červenec mají tedy volný a užívají prázdnin.

A co dalšího je v přípravě čeká?

Přijdou první tréninky na ledě, kluci mezi sebou klasicky pofrajeří, co má kdo nového a půjdou s chutí na led. (usměje se) Bude nás čekat měsíc, ve kterém se musíme připravit na začátek sezony .

Ač to jsou ještě mladí kluci, může jim tento zápas nějak pomoct při dalším vývoji sezony?

Jelikož jsem už s klukama jeden takový příjemný kopanec prožil na turnaji v Praze (výhra o gól v prvním zápase s Kobrou Praha a konečné třetí místo, například i před Spartou Praha), tak nějak i věřím, že v případě úspěchu by nám to mohlo zpříjemnit začátek sezony.

Jak je na tom současný tým mladých žáků, kolik je v něm hráčů a na co bychom se od něj v sezoně mohli těšit?

Tento tým je na dnešní poměry v hokejové mládeži velice dobře početně obsazen. V týmu jsou 3 brankáři a 21 hráčů, což pomůže především morálce v tymu. Kluci budou chápat, že v takové konkurenci musí makat naplno všichni. A většina z nich tu zdravou soutěživost má. Já věřím, že kluci loni ukázali pod vedením Marka Ivana, že s nimi musí počítat i Vítkovice, Třinec a podobně zvučné týmy. Ovšem to budeme vědět až na konci března 2013.