Soustředění starších žáků a mladšího dorostu proběhlo v Luhačovicích

Tomáš Salamon, Radek Benda, 19.07.2012 Loni nejúspěšnější orlovské družstvo starších žáků doplněné o starší dorost bude chtít v příští sezoně navázat na skvělé výkony, a tak v uplynulých týdnech absolvovalo náročnou letní přípravu, která vyvrcholila týdenním soustředěním v Luhačovicích.

Ve dnech 23.6-27.6.2012 se hráčům st.žáků a ml. dorostu stalo "domovem" město Luhačovice, kde byli ubytováni v penzionu HUBERT. Odtud to neměli daleko do tréninkového centra Radostova.

A právě tady se hráči soustředili na veškeré týdenní dění, co se týče závěru letní-suché přípravy na novou sezónu. Pod vedením pana trenéra J. Krawczynského a jeho realizačního týmu, byla celá letní příprava včetně soustředění dosti náročná. Jenže kluci jdou za svým cílem, a tak náročnost skvěle připravených a různorodých tréninků zvládali. Pětidenní režim byl samozřejmě přizpůsobený tréninkovému plánu. Budíček byl nařízen na 6:45 a v 7:00 po stretchingovém cvičení se vybíhalo k tréninkovému centru, kde se kluci rozcvičili, protáhli, rozběhali. Po krátké cca 30 min rozcvičce se vrátili,samozřejmě svižným poklusem, zpět na penzion. Následovala ranní hygiena a snídaně.

Úderem půl desáté nastává tréninkové dvoufázové peklo. Výběhem k areálu a pořádným zahřátím začíná první fáze tréninkové jednotky. Ta je rozdělena na hodinu venkovního cvičení a druhou hodinu se využívá skvěle vybavená tělocvična. Za použití nezbytných tréninkových pomůcek, jenž si tým přivezl sám, jako jsou "kříže", žebřík, švihadla, překážky, se tréninková 1.hodina zaměřuje jak na dynamiku a stabilitu, tak na vytrvalost. Samozřejmě nechybí sprinty i vytrvalostní běh.

Další část první fáze se přesunula do velmi dobře vybavené tělocvičny. Tady se přes klasické náčiní jako byla švédská bedna, kladiny či medicimbaly zdokonalovala obratnost a síla hráčů.

Po náročném dopoledním tréninku následoval ve 13. hodin oběd a pak do 15:00 odpolední klid. Ve tři hodiny odpoledne se opět kluci přesunuli na "umělku", kde další dvouhodinovku tvrdě trénovali. Samozřejmě si po každém tréninku kopli fotbálek a došlo i na oblíbenou soutěž v penaltách tzv. dřeváka.

Večeře byla v 18:00 a poté měli kluci osobní volno, večerka byla stanovena na 22 hodinu, ale po náročných denních dávkách usínali daleko dříve.

Poslední den soustředění, lépe řečeno, až si kluci splnili svou tréninkovou denní dávku, vyrazil celý tým na společnou procházku na lázeňskou kolonádu. Po celé soustředění se o tým staral trenér Jindřich Krawczynski a vedoucí mužstva pánové Ivo Křehlík a Radek Benda.

Závěrem bychom chtěli poděkovat penzionu Hubert za příjemné ubytování a skvělou kuchyni.