Jak si mladší žáci na německý výběr přišli

Redakce, 06.08.2012 Nedávno jsme Vás informovali o tom, že mladší žáci Orlové v Ostravě vyzvou v přátelském utkání výběr Německa. A nyní, s menším zpožděním, přinášíme také výsledek ze zápasu, který potěší každého fanouška Orlů. Naši kluci totiž vyhráli 11:3. A to stojí za připomenutí.

Byl pátek 27.7.2012, venku panovalo krásné červencové počasí, ale ani to neodradilo tým orlovských mladších žáků od toho, aby na ledě ostravské Poruby sehráli první přípravné utkání – proti výběru Německa.

Úvod zápasů byl opatrný, žádný z týmů nevěděl, co může od soupeře čekat. Naši kluci ale celkem brzy přišli na to, že jsou lepšími bruslaři a tak začali Němce slušně prohánět. Brzy se pravidelně začali usazovat v útočné třetině a pěknými kombinacemi se postupně dostávali do brankových šancí. A brzy také přišel první orlovský gól, o který se postaral Jakub Urbančík, který posílil jako čtvrťák tým mladších žáků. Krátce nato zavěsil pod horní tyč z mezikruží další čtvrťák Pavel Makovec.

K první šanci se dostal i tým německého výběru, ale pozorný orlovský gólman Daniel Šembera obstál. A následovala orlovská smršť, kterou mělo na svědomí duo hráčů Jančar a Nemeth, proti kterým si stejně staří kluci z Německa museli připadat jako na velkém řetízkáči.

Na světelné tabuli svítilo skóre 6:1, soupeř sice ještě snížil na 3:6, ale to zase nakoplo orlovské kluky k tomu, aby zápas dovedli do vítězného konce s krásným výsledkem 11:3. Premiéru v letošní sezoně tak mladší žáci obstarali na výbornou.