Představujeme kádr Orlů, který se začal připravovat na novou sezonu

Petr Sobol, 11.08.2012 Od pondělí 6.8. odstartovali hokejisté Orlové druhou část letní přípravy před nadcházející sezonou. A jak jsme Vám slíbili, v tomto článku představíme tým, který se začal pod vedením trenérů Petra Česlíka a Daniela Marosze připravovat na pouť krajským přeborem 2012/2013.

Jak jsme již informovali, do krajského přeboru, který loni Orlová vyhrála, se přihlásil také tým SK Karviná. Co to pro orlovský tým znamená? Řada z opor, které tvořily osu loňského veleúspěšného týmu, a to na ledě i v kabině, tým musela opustit a vrátili se do Karviné, kde stále mají smlouvy. Jaký bude osud těchto hráčů, to zatím nevíme, jisté ale je to, že v Orlové momentálně netrénují a o jejich dalším působení Vás budeme případně informovat. O koho se jedná? V první řadě je to brankář – oblíbenec orlovských tribun - Marek Volf, dále také loňský kapitán Ladislav Opravil, Radek Milch, Leo Matušínský či Michal Zákuťanský i další. V Orlové zatím netrénuje ani Tomáš Wróbel. Do Frýdku-Místku odešel zkusit štěstí Tomáš Malík.

Ač se jedná o ztráty, pohled na orlovskou soupisku značí, že se máme opět nač těšit a že do nové sezony vyjede na led snad ještě silnější sestava, než byla ta loňská. Do přípravy se zapojilo také o dalších pět odchovanců orlovského hokeje více, než tomu bylo loni.

Určitě už víte, že se po roční pauze se do Orlové vrací Václav Studený. Ten ale není jediným velkým návratem. Už loni orlovský dres opět oblékl Martin Mintěla letos je napodobí zkušení Radim Golab, Jan Kotásek a také Michal Galgonek, tedy hráči, kteří toho v Orlové už hodně zažili a kteří patří mezi oblíbence orlovských příznivců.

Podívejme se na další nové tváře. O šanci stát se orlovskou jedničkou mezi třemi tyčemi by měl bojovat René Urbánek, známou tváří bude také David Kolář, orlovský odchovanec, který loni chytal v Bohumíně. Třetí z gólmanů je Ferčák.

Obranné řady by měli řídit zkušení Mintěl s Golabem, z loňského kádru to pak bude Michal Novák, Dominik Krause a Jan Csobok . Novými tvářemi do obrany pak budou orlovští odchovanci Šurin se Šindlerem.

Největší posilou útočných řad je Studený, hodně si orlovské vedení slibuje také od Kotáska s Galgonkem. Z Vítkovic přichází do Orlové Plášek, z Poruby další z navrátilec Kanaloš. Velkou kvalitu slibují také jména, která za náš tým bojovala už loňskou sezonu – Jakub Szajter, Vít Grepl, Jindřich Hublík, Jan Novák, Jakub Hanzl, Jakub Fábry a Jiří Pavlát.

Do startu sezony je ještě poměrně dosti času, takže nějaké změny v sestavě ještě očekávat můžeme. A až se tomu tak stane, nebudete o nic ochuzeni.

Současný stav kádru:

Brankáři: Urbánek, Ferčák, Kolář

Obránci: Novák M., Šindler, Csobok, Krause, Mintěl, Golab

Útočníci:Plášek, Kanaloš, Fábry, Szajter, Studený, Grepl, Novák J, Kotásek, Galgonek, Hanzl, Pavlát, Hublík.