Konec půstu, jdeme na to! Orli hrají první přátelský zápas s juniorkou Havířova

Petr Sobol, 28.08.2012 Nekonečně pomalu ubíhající letní týdny, které nepřejí hokejovým fanouškům, se už chýlí ke svému konci. Orlovský zimní stadion uvidí první utkání před novou sezonou, byť zatím jen přátelské. To by ale fanouškům zabránit nemělo. Všichni jsou zvědavi nejen na to, jak se tým bude proti havířovské juniorce prezentovat, ale především na to, v jaké sestavě Orlová do zápasu vyjede. Zápas startuje v 18:00.

Stejně jako loni, i přes letošní léto se v orlovské kabině děly velké změny. Do Krajského přeboru se rozhodl přihlásit tým SK Karviná, což pro řadu loni orlovských hráčů znamenalo nucené stěhování zpět do Karviné. Orlovské vedení ale nezahálelo a přes léto nemělo rozhodně ruce jen tak založené za stolem. Právě naopak, v útrobách stadionu se děly velké věci, které značí, že letošní tým by mohl být ještě silnější, než byl ten loňský.

Někteří oblíbenci tribun orlovskou kabinu museli opustit. Jiní se do ní ale vrátili. A nejedná se o ledajaká jména. Všechny určitě potěšila zpráva o návratu několika hráčů, kteří mají s orlovským hokejem hodně společného. Jako první ohlásil návrat Václav Studený, který by se měl stát novým lídrem týmu. Brzy jej napodobili Michal Galgonek, Jan Kotásek či Radim Golab. I v letošní sezoně bude zadní řady tužit zkušený Martin Mintěl, jako dosud poslední ohlásil návrat všem dobře známý bek, další obrovská posila, Tomáš Urbánek.

Orlovský tým posiloval i na dalších místech sestavy. Místo Volfa přišel do branky Urbánek s Kolářem, těšit se můžeme i na další nové tváře. Dobrou zprávou je, že v kádru trenéra Petra Česlíka zůstala jména jako Szajter, Hublík, Grepl, Fábry, bratři Novákové a další loňské opory. A ani tento stav týmu by ještě nemusel být konečný, do začátku sezony ještě chybí měsíc.

Jaká parta se přes léto v kabině utvořila, o tom by mohl něco napovědět už středeční večer. Končí totiž letní čekání hokejového „absťáku“, nyní už to opět začíná naplno. Orlovští fanoušci už s napětím očekávají zápas s Havířovem, souboj s jeho juniory by měl sloužit jako jakási generálka.

Orlovští hokejisté ale už nyní načnou cestou novou sezonou, na jejimž konci by rádi skončili snad ještě úspěšněji, než tomu bylo loni. A věří, že u toho nebudou sami. V loňském roce se na domácím stadionu vytvořila skvělá kulisa a všichni věří, že jak letos posílil tým, posílí také tribuny.

Srdečně Vás tedy zveme a těšíme se ve středu 29.8. v 18:00, Orli letí vstříc novému dobrodružství.