Petr Česlík je spokojen, ale výsledek s AZetem nepřeceňuje

Tomáš Salamon, 31.08.2012 Orli mají za sebou první přátelské utkání a vedli si v něm nad míru znamenitě. Havířovskou juniorku smetli v poměru 6:1 a fanoušci mohli být spokojeni. Zda byl spokojen i jejich trenér Petr Česlík zjistíte v následujícím článku.

"Bylo to slušně odehrané utkání, ale výsledek nebyl až tak důležitý.", řekl nám po zápase trenér Česlík a nezapomněl zdůraznit, že šlo o věkově rozdílného soupeře. "Juniorský hokej je v dnešní době hodně agresivní a bruslivý, naopak proti seniorům je na tom hůře silově, přesto si myslím, že na úvod sezony to byl dostačující kvalitní soupeř."

Otázkou bylo i jak se orlovští hráči s prvním zápasem porvou po fyzické stránce, kdy přes léto kromě zaměstrání musí zvládat ještě náročnou předsezónní přípravu. "Jsme v plném tréninku a bylo vidět, že i přesto, že jsme hráli na kompletní 4 pětky, se kluci vydali na maximum a to jsme po nich chtěli.", pochvaloval si Česlík morálku svých svěřenců.

Orlová se v zápase ujala rychlého vedení a po dvou třetinách vedla už 6:0. Nicméně ve třetí třetině branky nepřidala a naopak inkasovala. Tato skutečnost se stala terčem kritiky některých fanoušků, kteří podezírali tým z poklesu snahy v závěru utkání. Trenér se na situaci díval jinak: "Myslím si, že od druhé třetiny soupeř začal lépe bránit a více bruslit, my jsme určitě nepolevili. Jen se opticky pro diváka změnilo celkové tempo hry. Závěr zápasu již byl z naší strany dohráván s pocitem se hlavně nezranit, ale kluci to zvládli dobře.

Vysoká výhra je příslibem do budoucna, ale v žádném případě nemusí znamenat, že hra Orlů byla bezchybná a trenér si je toho vědom: "Samozřejmě, že nedostatky ve hře se najdou, ale na všechno máme do zahájení soutěže dost času.", poukázal Česlík na to, že se se svými svěřenci před ostrými duely pokusí nedostatky vypilovat.

V utkání se dobře projevily i nové posily a jelikož se proslýchá, že kádr ještě není zcela uzavřen a tým čeká na další nové tváře, čelil Petr Česlík i tomuto dotazu. "Co se týče nových posil a sestavy, byl bych trochu zdrženlivý, jelikož jsme ještě 3 hráče měli mimo hru. Na konečnou sestavu si ještě musíme počkat. Další přátelské utkání nás čeká v úterý doma od 18 hod s Rožnovem ,,B" , který dle mého názoru bude velmi kvalitní soupeř. Všechny fanoušky bych chtěl tímto pozvat a věřím, že nám toto utkání, co se sestavy týče, napoví více.", završil trenér své povídání.