„Zápasy s Havířovem byly velmi prospěšné, z chyb se poučíme,“ říká trenér Česlík

Petr Sobol, 18.09.2012 V minulém týdnu sehráli orlovští hokejisté v rámci přípravy na nadcházející sezonu dvě regionální derby s týmem Havířova. V obou případech byl úspěšnější druholigový AZ. V Orlové vyhrál 4:2, na domácím ledě smetl Orly výsledkem 9:2. I trenér Petr Česlík přiznal, že síla soupeře byla někde jinde, i proto viděl oba zápasy jako prospěšné.

Několik věcí měly oba duely společné. AZ byl lepším týmem, dvakrát vyhrál, ale ani jednou nešel do vedení. V Orlové otevřel skóre Zákuťanský, v Havířově Fábry. V obou zápasech pak ale Havířov definitivně skóre otočil ve druhé třetině. Na domácím ledě se však AZ jen tak nezastavil a do orlovské sítě nasázel devět branek a to si ještě Urbánek připsal hodně dobrých zákroků. „První zápas nás trochu podcenili, ve druhém již byli v plné síle a určitě nechtěli doma prohrát, jak se říká s krajáčem,“ tuší Česlík.

Orlová na svého soupeře nestačila, rozhodně se za své výkony ale nemusí stydět. Po oba duely se prezentovala bojovným stylem, Orli nevynechávali souboje a hráli na maximum, z čehož plynuly také pohledné akce. „Hráli jsme poctivě na čtyři pětky. Myslím, že pokud bychom hráli na tři, tak je výsledek jiný,“ vrací se myšlenkami do Havířova Česlík. Přesto z prohry 2:9 nedělá žádnou tragédii. „Není to žádná ostuda. Musíme si uvědomit, že jsme hráli proti špičkovému týmu druhé ligy, který by se v první lize neztratil,“ vyzdvihl kvality soupeře, který loni vyhrál druhou ligu a letos má minimálně stejné ambice. Přesto mohl být výsledek jiný, Orli si šance vypracovali, s proměňováním to ale bylo horší. „Zvlášť mrzí minutu a půl dlouhá přesilovka 5 na 3,“ připomíná Česlík.

Po třech vyhraných přátelských duelech tak Orlová poprvé narazila. Výkony ale mají vzestupnou tendenci a na sezonu v krajském přeboru by měli být Orli řádně připraveni. Také sestava slibuje velká očekávání. „Kluci, které máme v týmu, dosahují úrovně vyšší kategorie, proto si myslím, že i my bychom se nemuseli ztratit ve druhé lize,“ míní Česlík. Rázem ale přeostřuje zpět na letošní sezonu: „Ale na tyto úvahy je brzo.“ Následně přiznal, že už se mu v hlavě krystalizuje sestava, která bude o body do tabulky bojovat. I k tomu mu pomohly zápasy s AZ. „Oba zápasy byly velmi prospěšné, určitě se z chyb poučíme,“ uzavřel lodivod orlovské lavičky.