Čekání je u konce, Orli startují novou sezonu s Rožnovem

Petr Sobol, 29.09.2012 Když loni Orlová jen těsně neprošla přes Moravské Budějovice do baráže o druhou ligu, všichni hokejoví fanoušci si posteskli, čekala je totiž dlouhá pauza bez hokeje. Letní teploty jsou ale téměř pryč a blíží se zima, čas hokeje. A to je čas i pro Orly, kteří v neděli v 17 hodin startují sezonu domácí bitvou s Rožnovem pod Radhoštěm.

Tento článek patří k zápasu ORL - RZA 5:1
Loňská sezona byla pro Orlovou premiérou v krajském přeboru. A tato štace nakonec skončila nadmíru úspěšně, Orli přebor ovládli a bili se o návrat do druhé ligy. Letos se začíná nanovo, ovšem cíle jsou opět stejné, i letos by chtěla Orlová vedena koučem Petrem Česlíkem dojít co nejdál.

Jak už bylo několikrát napsáno, stejně jako loni, i přes letošní léto se orlovská kabina značně proměnila. Několik opor se vrátilo zpět do Karviné, opačným směrem se ale vydala jiná velká jména. Do orlovské kabiny se vrátili Studený, Urbánek, Golab, Kotásek, Galgonek i řada mladších borců, kteří už v přípravě naznačili, že Orlová letos bude opět patřit mezi hlavní favority. Proměnu zažilo i orlovské brankoviště, ve kterém by měl nejvíce času strávit R. Urbánek, který do Orlové přišel z Rožnova pod Radhoštěm.

A právě tým z Valašska je naší letošní první překážkou. Rožnov letos nemá malé ambice, do sezony nasadil dokonce dva týmy. Náš tým nyní čeká „Áčko“, který Orlová v přípravě dvakrát porazila – doma 12:5 a v následující venkovní odvetě 6:5. Oba zápasy však naznačily, že s Rožnovem letos nečeká nikoho nic snadného, tým hodně posílil (například o Mičulku) a měl by hrát v horních patrech ligy.

Orlová ale míří ještě výš. Na vytyčené mety ale vede dlouhá cesta a spousta překážek. Ta první má jméno Rožnov. Pokud už se vám po hokeji pořádně stýská, pak na nic nečekejte, navlékněte šály, dresy, nalaďte hlasivky a v neděli se na Vás těšíme.

A také připomínáme, že další příležitostí, kdy Orly vidět v akci, je hned následující sobota, kdy Orlová zajíždí na led Karviné. A fanoušci na toto derby naplánovali autobusový výjezd, na který se stále můžete hlásit. Těšíme se na Vás.