Velké derby! Orli letí do sousední Karviné

Petr Sobol, 06.10.2012 Druhé kolo a hned pořádné derby. Zajímavý program si na úvod sezony připravila krajská liga. Orli po úvodní jasné výhře nad týmem Rožnova pod Radhoštěm čeká další překážka, tým SK Karviná. Jak je dobře známo, Orli mají za poslední roky Karviné co splácet. Začnou s tím v neděli v 17 hodin a čekají i na co největší pomoc fanouškovského tábora.

Tento článek patří k zápasu KAR - ORL 2:5
Orlovští hokejoví fanoušci už v posledních letech poznali, jaká dokáže být napjatá atmosféra derby. A to, když ve druhé lize bojovala Orlová s Havířovem. Nyní se schyluje k dalšímu velkému duelu. Orli letí do sousední Karviné. Při vyslovení tohoto města se řadě orlovských fanoušků ježí chlupy po celém těle…

Když proti sobě v minulosti týmy Orlové a Karviné měřily síly, o pořádný náboj vždy bylo postaráno, na ledě i v hledišti to jiskřilo. Letos je situace mezi oběma tábory snad ještě více vyhrocená. Tedy alespoň ze strany Orlové. Tu nejprve Karviná „připravila“ o druhou ligu převodcem licence, loni pak poslala do Orlové hráče, kteří zde vytvořili úspěšný tým a skvělou partu, jenže po sezoně většina z nich zase zmizela v Karviné.

Opravil, Volf, Kytka, Hublík, Vaštík, Foltýn, Burgel, Branný, Milch, Niedoba. Ti všichni ještě loni válčili v Orlové. Teď budou našimi soupeři. Za tým SK Karviná, který se tak zase vrátil do krajského přeboru, navíc hraje i nám dobře známý Rudolf Tlusczik, na lavičce Karviné šéfuje Marek Malík, někdejší šéftrenér orlovské mládeže.

Většina hráčů se tak mezi sebou zná, napjatější atmosféra ale bude panovat mezi fanoušky. Alespoň těmi orlovskými, kteří mají Karviné co vracet. Je otázkou, jak se k situaci postaví příznivci Karviné, a kolik že jich na stadion vlastně dorazí?! Jak je známo, v Karviné zájem o hokej není nikterak veliký. Minimálně příznivci Orlové ale do Karviné přijedou v hojném počtu a poženou svůj tým vstříc důležitému vítězství.

Oba týmy vstoupily do sezony naprosto rozdílně. Zatímco Karviná nestačila na domácí Kopřivnici a přivezla si domů porážku 1:5, Orli stejným poměrem smetli tým Rožnova. A soupeř mohl být ještě rád, že si odvezl „jen“ takovýto příděl. Orlová tak potvrdila, že letos bude mít hodně silný tým, bavila diváky a předváděla povedenou podívanou. A ihned si získala tribuny. Trenér Česlík v neděli ještě nemohl využít služeb Kotáska s Matějíčkem a Ciupou, proto uvidíme, zda se v Karviné už představí.

Zápas se hraje v Karviné v neděli v 17 hodin. A čeká se hodně zajímavá a napjatá bitva. Podpořte Orly a přijeďte je svými hlasivkami povzbudit také vy. V derby budou vaši pomoc potřebovat.