Pro Václava Studeného je jediným cílem druhá liga!

Tomáš Salamon, 08.10.2012 Jméno, které před letošní sezónou vzbudilo v Orlové rozhodně největší rozruch z celé soupisky, bezpochyby patřilo Václavu Studenému, který je současným kapitánem. Pod jeho vedením Orli vyhráli už dva soutěžní zápasy, ale on sám by rád svůj tým viděl vítězit úplně na jiném poli! Je zpět v Orlové a touží po druhé lize!

Václave, od tebe se v Orlové hodně čeká, ale celou přípravu jsi čekal na gól. Ten přišel až v úvodním zápase proti Rožnovu. Byla to úleva to čekání prolomit?

Je to určitě příjemný pocit dát gól, ale abych řekl pravdu, tak jsem na to nijak nenaléhal, ani nečekal. Věřil jsem, že až začneme hrát soutěž, tak to přijde, ale nemyslím si, že by hokej byl o tom, kdo dá kolik gólů. Je to sice hezké, když se hráči daří, ale důležité je, aby vyhrával tým jako celek.

Jak se smiřuješ s tím, že tady od tebe hodně očekávají?

Myslím si, že ta očekávání tady nejsou jenom ode mě, ale od celého týmu. Doufám, že se naplní poslání, které s klubem máme. Podle mě by nebylo dobré si připouštět nějaký nátlak. S klukama to máme v hlavách srovnané.

Co se týče kvality, je krajský přebor úplně na jiné úrovni, než druhá liga. Jak si na ten styl hokeje zvykáš?

Každá soutěž od extraligy až po krajský přebor a noční ligu má svá specifika a všude je ten hokej trošku jiný. Do toho systému se zapracováváme a myslím si, že to bude dobré.

Osobně jsi byl jedním z nejlepších hráčů druhé ligy, proč ses rozhodl jít o soutěž níž?

Bylo to určitě tím, že mě oslovilo orlovské vedení s touhou po druhé lize. Odehrál jsem tady spoustu let, takže se ve mně ozvalo orlovské srdíčko a vrátil jsem se, abychom se dostali do druhé ligy a mohli lidem předvádět dobrý druholigový hokej.

Takže tvá hlavní vidina pro letošní sezóny je postup do druhé ligy?

Určitě. To je jediný cíl, který tady máme.

Ty jsi sledoval krajský přebor i loni. Vídal jsem tě na tribunách, takže sis mohl udělat svůj obrázek o kvalitě soupeřů. Jak letos vidíš rozložení sil?

Neříkám, že jsem nějaký znalec této soutěže, ale ve všech různých celcích hraje spousta mých kamarádů, takže nejenom, že jsem nějaké zápasy viděl, ale i jsem s některými hráči pravidelně komunikoval. Vím, že všude je situace těžká, protože peněz nikde moc není, takže je soutěž založená na srdíčku těch hráčů, kteří hokej dělají proto, že ho mají rádi. Nicméně se to pořád dá dělat na solidní úrovni, i když zadarmo.

Loni jsi poslední zápas nedohrál kvůli ošklivému zranění. Jak moc tě to ovlivnilo v přípravě na letošní ročník?

Ovlivnilo mě to prvních čtrnáct dnů po úraze, kdy jsem byl otřesený, ale za pár týdnů jsem na to zapomněl a znovu jsem si vzpomněl až teď, když ses mě na to zeptal.

Takže tě to neovlivnilo a v Orlové jsi absolvoval celou přípravu?

Ano. Absolvoval jsem s klukama suchou přípravu i následně přípravu na ledě, takže se s nimi znám a máme dobrou partu. Věřím, že se nám tento ročník povede.

Jak bys porovnal podmínky, které tady byly za dob druhé ligy, a které tady jsou nyní?

Nemyslím si, že by v tom byl nějaký výrazný rozdíl, což je plus. Zázemí je tady slušné, kabina pěkná a o kluky je dobře postaráno. Podmínky jsou tady nejlepší v celé soutěži, kterou teďka hrajeme, a myslím si, že se to bude časem ještě zlepšovat a je jenom na nás, abychom pro klub odvedli tu správnou práci a povedlo se nám to, za čím jdeme.

Co bys vzkázal fanouškům?

Chtěl bych jim poděkovat za skvělou atmosféru, kterou nám vytváří. Chtěl bych, aby na všechny domácí zápasy chodili v hojném počtu. Rád bych je pozval i na nějaké zápasy ven, kde bychom jejich pomoc taky potřebovali. Doufám, že se jim letošní sezóna bude líbit.