"Na hodnocení je ještě brzy," říká spokojený trenér Česlík

Petr Sobol, 11.10.2012 Ze dvou zápasů vytěžili Orli maximální počet šesti bodů. Nejprve suverénním způsobem přejeli Rožnov, v neděli zvládli i vyhrocené derby v Karviné. Tento zápas byl ale rozhodně dramatičtější, o osudu utkání rozhodla v podstatě až třetí třetina. Orli ale byli po celou dobu lepším týmem a šli vstříc vítězství. Nyní nás čeká nedělní duel s Horním Benešovem. A jak se úvod sezony zamlouvá lodivodovi orlovské lavičky Petru Česlíkovi? "Na nějaké hodnocení je ještě brzy," říká.

Už před sezonou byla v Orlové velká očekávání. A silný tým zatím ambice naplňuje, předvádí atraktivní podívanou, baví diváky a hlavně také vítězí. Sezona bude ještě dlouhá, vydařený vstup je však pozitivním krokem směrem do budoucna. První těžší překážka čekala Orlovou už v neděli na ledě Karviné. A jak se čekalo, hrálo se zajímavé derby. Lepší byla Orlová, na ledě bylo často ale dusno. "K samotné hře bych řekl asi jen to, že my jsme do Karviné přijeli hrát hokej, ale soupeř ho hrát očividně nechtěl," naznačil Česlík.

Oba týmy se mezi sebou dobře znaly, řada hráčů působila v obou kabinách. Jakou tedy Česlík volil taktiku? "Našim klukům jsem neustále připomínal, že musíme hodně bruslit a hrát technicky, kotouč z hole na hůl, hlavně hrát bez faulů a různých potyček, kluci to splnili a výsledek se dostavil," potěšilo jej. Takže jeho konečné hodnocení? "Co se týká derby v Karviné, tak to bylo velice těžké utkání a kluci ho zvládli na výbornou," dodal.

Orlová naznačila velký potenciál a prokázala velkou sílu. Na karvinském stadionu navíc partu okolo kapitána Studeného podpořila početná výprava fanoušků, která po celou dobu hnala orlovský tým kupředu a vytvořila takřka domácí kulisu. "Velký dík si za toto utkání zaslouží ale především náš kotel fanoušků, který nám vytvořil výbornou atmosféru a kulisu," poděkoval zpětně Česlík. A jak se ve středu ukázalo, tým, který v Orlové hraje, ještě není konečný a opět posiluje. Už tak nabitou sestavu doplnil obránce Podešva, v Orlové se začal připravovat i Filip Štefanka. Zřejmě se tak máme ještě nač těšit.