Vítězné derby, nová posila. Nyní Orlová vyzve Horní Benešov

Petr Sobol, 12.10.2012 Události posledních dní se musí orlovským hokejovým fanouškům líbit. Orli nejprve zvládli nedělní derby na ledě Karviné, přes týden pak zadní řady posílil obránce Ondřej Podešva, kterého by v brzké době měl doplnit i klubový odchovanec Filip Štefanka. A nyní přichází další důvod k radosti, v neděli hostí na svém ledě Orlová tým Horního Benešova.

Tento článek patří k zápasu ORL - BEN 6:5 pr.
Ze dvou zápasů vytěžila Orlová maximální počet šesti bodů. Rožnov doma porazila 5:1, v neděli vyloupila karvinský led po výsledku 5:2. Nové formace si na sebe teprve pořádně zvykají, hráči ale naznačili, že velké ambice nemají pro nic za nic.

Brankově se v obou zápasech prosadili Studený s Galgonkem, své role si zodpovědně plní i zbytek týmu. V domácí premiéře hájil orlovskou branku Kolář, v Karviné už se mezi třemi tyčemi objevila plánovaná jednička Urbánek, který si vedl velmi dobře. Na Orlové nyní je, aby dobrý vstup de sezony potvrdila a v zápase s Horním Benešovem nedopustila žádné překvapení.

Z loňských vzájemných zápasů třikrát Orli vyhráli, jen jednou na svého nedělního soupeře nestačili. Doma Orlová prohrála s Horním Benešovem 4:6. Náš nedělní soupeř letos na první výhru čeká, v prvním kole prohrál po prodloužení v Novém Jičíně, minulý týden doma nestačil na Kopřivnici, které podlehl 1:3.

Favorit je tak jasný, svěřence trenéra Česlíka ale nečeká snadný úkol. Už loni jsme se přesvědčili, že houževnatý tým Horního Benešova dokáže potrápit. Orlovští fanoušci se mohou těšit na novou postavu do obrany Ondřeje Podešvu, který tak ještě zvýšil konkurenci už v tak nabité sestavě. Čeká se i na dokončení příchodu Filipa Štefanky.

Nedělní utkání startuje v tradiční čas. Od 17 hodin tak Orli rozehrají další partii, kterou se rozhodně vyplatí navštívit. Orlová jde vstříc dalším bodům. Budete u toho?