Trenér je zvyklý brankáře střídat, chválí si Michal Gleich

Petr Sobol, 20.09.2010 Poprvé v novém dresu dostal od úvodních minut šanci mezi třemi tyčemi Michal Gleich. I když předvedl řadu důležitých zákroků, zápas nakonec nedochytal a ani jeho premiéra v dresu Olejářů nebyla úspěšná. Mladý gólman však nezoufá. Dobře ví, že trenér Flašar je zvyklý gólmanskou dvojici střídat a tak si na další šanci rád počká.

Tento článek patří k zápasu PRE - ORL 6:4

Poprvé v sezoně jste dostal v brance přednost. Kdy jste se o tom, že budete chytat, dozvěděl a co si myslíte, že k tomu trenéra vedlo?

Dozvěděl jsem se o tom v pátek po tréninku. Náš kouč je zvyklý brankáře střídat. Chce tím dát impuls týmu a tak se i stalo. Jsem moc rád, že jsem mohl nastoupit, jen je škoda, že to nevyšlo podle mých představ.

Ano, premiéra nebyla vítězná, letos jste poprvé prohráli. V čem jste viděl hlavní rozdíl mezi vámi a Přerovem?

Rozdíl mezi námi a Přerovem je jen ten, že jsme lepší než oni. Ale dnešní zápas byl moc vyhrocený a hráli jsme spoustu oslabení, což rozhodlo.

Na obou stranách se vylučovalo až příliš. Čím to podle vás bylo?

Podle mě zápas absolutně nezvládl rozhodčí. I díky tomu jedeme domů s prázdnou.

Ani vy ze své premiéry asi příliš spokojený nejste. Po páté brance jste byl vystřídán. Řekl jste si o to sám?

Ne, neřekl, to rozhodl trenér. Já sám nikdy neodjíždím, protože chci zápas dotáhnout do konce. Ale pátý gól mi prošel lacině mezi betony a trenér se rozhodl poslat do brány Šáfu, který zápas dochytal skvěle.

Jak jinak zápas z vašeho pohledu hodnotíte?

Jak už jsem říkal, podle mě rozhodčí zápas nezvládli. Celý zápas mohl vypadat úplně jinak. Ve hře pět na pět jsme totiž byli lepším týmem.

Hodně kuriózní byla branka na 3:1, která za vaše záda spadla téměř z poloviny hřiště. Co se stalo?

Ta byla opravdu hodně smolná. Hráč Přerova puk nahodil lobem do třetiny až nad světly a já ho pod černým stropem nemohl vůbec najít. Tak jsem se postavil pod břevno, ale bylo tam asi dvacet centimetrů místa, kde puk bohužel spadl. Ptal jsem se spoluhráčů a puk taky neviděli, opravdu smůla.

Myslíte si, že nyní budete mít cestu do branky zase složitější?

To se uvidí, trenér je zvyklý gólmany střídat, aby tým nakopnul. Věřím, že se do branky dostanu a bude se na to těšit.

Po třech výhrách přišla první ztráta. Co to pro tým znamená? Může vás to nějak nalomit?

Nalomit určitě ne. Vyhrávat se nedá pořád a Přerov patří ke špici druhé ligy. Spíše nás to nakopne a proti Novému Jičínu budeme plně připraveni získat tři body.

A co vám v kabině řekl kouč Flašar, byl naštvaný? Přeci jen, dostali jste tři branky v oslabení.

Trenér sice naštvaný byl, ale určitě ne na nás. Bojovali jsme až do konce a za to nás pochválil.

Nyní máte týden volno. Dáte se zase dohromady a proti Novému Jičínu opět nastoupíte v plné síle?

Myslím, že se nemusíme dávat dohromady, protože my pohromadě jsme. Bojovali jsme a každý to musel vidět. Na Nový Jičín skočíme v plné síle a budeme připraveni opět vyhrát.