Nejmenší Orlíci si prohlédli služebnu Městské policie.

Tomáš Salamon, Jana Karasová, 23.10.2012 O tom, že členství vašeho dítěte v naší přípravce nemá přínos jen po sportovní stránce, ale vaše dětí si užijí spoustu dalších věcí, vás již informuje video z letního soustředění, kde je jasně vidět, do jak skvělé a soudržné party má vaše dítě šanci zapadnout. Mimohokejových akcí je však víc a například dnes malí Orlíci měli možnost prohlédnout si policejní stanici a povozit se v automobilů strážců zákona, což je dost možná velkým snem celé řady jejich vrstevníků.

V úterý odpoledne se nejmenší Orlíci vypravili na plánovanou návštěvu služebny Městské policie. Nejprve se spolu s rodiči sešli v prostorách bývalé tržnice zeleniny, všichni poctivě oděni v klubových dresech a poté se vydali městem směrem k cíli. Cestou oslovovali maminky i tatínky s potencionálními novými Orlíky a nutno říci, že nebyli nikým odmítnuti. Rodiče pečlivě vyslechli všechna pozitiva, které hokej dětem přináší, stejně jako informace o dění v hokejové přípravce. Po předání náborových letáků a rozpisů tréninků, byli seznámeni s programem tohoto týdne a pozváni na nedělní zápas A týmu. Lidé byli nejvíce překvapeni informací o tom, že novým Orlíkům jsou nabízeny 3 měsíce tréninků zdarma, stejně jako informací o bezplatném zapůjčení výstroje. Po ubezpečení, že děti hrají až do 6. třídy bezkontaktní hokej, že se na ledě nemlátí ani neučí brutalitě, slíbili, že se na trénink Orlíků určitě přijdou podívat.

Samotná návštěva u MP byla velice příjemná, jak pro malé Orlíky, tak pro jejich rodiče. Přednášky střídaly názorné ukázky a vše se neslo ve veselém duchu, při němž se bavili velcí stejně jako malí. Strážnici měli vše pečlivě připraveno a přizpůsobeno věku našich hokejistů a děti se zábavnou formou dozvěděli mnoho důležitého o nástrahách běžného života, které by mohly ohrozit jejich zdraví i život. Postupné svezení všech dětí v policejním autě na závěr, bylo tou nejlepší tečkou. Orlíci strážníkům poděkovali, předali jim na památku vlaječku a volné vstupenky na nedělní zápas a domluvili se na další vzájemné spolupráci.

Cestou ze stanice došlo opět na oslovování rodičů s dětmi a byly předávány letáky spolu s pozvánkami na nedělní utkání. Orlíci vesele přesvědčovali své nehokejové kamarády, aby se k nim přidali a nutno říci, že byli ve většině případů úspěšní. Rodiče slíbili, že své děti rádi přivedou. Tak budeme věřit, že ano a už teď se na nové Orlíky moc těšíme!