Za nastartováním nové vítězné série na Nový Jičín

Petr Sobol, 24.09.2010 Orlová - Hokejisté Orlové minulý víkend utrpěli letošní první porážku. Když po vyrovnaném duelu přijeli nakonec Olejáři s prázdnou z Přerova. Uplynul týden, během kterého měli naši borci ligovou pauzu, a všichni už zase vzhlíží k sobotní sedmnácté hodině. Do PLUS OIL ARENY míří ambiciózní tým Nového Jičína, který čeká na první výhru venku, ale také by se rád pomstil za loňské čtvrtfinále, kdy skončil právě na hokejkách Orlové.

Tento článek patří k zápasu ORL - NJI 3:0

Už loni hokejisté Nového Jičína pořádně kousali a dokázali potrápit nejednoho favorita soutěže. Neměli daleko ani postup do semifinále druhé ligy, nakonec však ztroskotali na Orlové. Svěřenci trenéra Petra Kneblíka tak cítí, že mají svému soupeři co vracet.

Před novou sezonou do svých řad získalo vedení Nového Jičína zkušeného Michala Horáka, který prošel jako českou, tak slovenskou extraligou. Bodově však zatím září útočníci Pavlačka a Vrdlovec, kteří se shodně sedmi body vedou kanadské bodování svého celku. Ten do sezony vstupoval s ambicemi dostat se do play off a v něm se pokusit probojovat co nejdále.

Kdyby letos hrál Nový Jičín jen doma, byl by stoprocentní. Na svém ledě totiž dokázal porazit tři aspiranty na boje o špici tabulky – Šumperk, Valašské Meziříčí a Přerov. Ten zdolali Novojičínští ve středu, když sedm minut před koncem zajistil těsnou výhru 3:2 právě Horák.

Nabuzeni důležitými třemi body přijedou hráči Nového Jičína i do Orlové. V hlavách ale budou mít určitě i nepovedené venkovní zápasy. Nový Jičín padl v Uherském Hradišti i Hodoníně. Nyní věříme tomu, že také z PLUS OIL ARENY odjedou hosté s prázdnou.

Po čtyřech nabitých kolech měli Olejáři tento týden volný. Měli tedy dostatek času na to, aby si rozebrali příčiny porážky v Přerově, ale také na zabudování nových posil. Orlovskou kabinu doplnila další velká jména. Defenzivní řady vyztužil bývalý Bobr Lukáš Vnenk, ze slovenské nejvyšší soutěže zase přichází Luboš Zatík, který hrál naposled za Martin.

Už tak nabitý orlovský kádr dostal ještě větší sílu, o které by se hned v sobotu měli přesvědčit hokejisté Nového Jičína. Všichni věříme, že orlovský zimní stadion i nadále zůstane nedobytnou tvrzí a že se Olejářům povede nastartovat další vítězná série. Zápas začíná od 17:00.

Vsaďte si na zápas Orlová - Nový Jičín u bwin.com. Vítězství domácích má kurz 1.55, remíza 4.5 a výhra hostí 3.75.