Petr Česlík ocenil výkon svých svěřenců i soupeře

Tomáš Salamon, 29.10.2012 Orli mají za sebou další vítězství a vyhoupli se do čela tabulky. V utkání s Uničovem měli jasně navrch, ale znovu se potýkali se smůlou v koncovce. Jaké dojmy měl ze zápasu trenér Petr Česlík, se dozvíte v tomto článku.

Tento článek patří k zápasu ORL - UNI 2:0

Jak byste stručně shrnul vaše dojmy z dnešního utkání?

V prvé řadě musím vyzdvihnout výkon soupeře, který bruslil, bojoval, hrál velmi tvrdě u mantinelu a myslím si, že hrál i čistě. Sice tam bylo pár faulů, ale nebylo v tom nic zákeřného. Nesmím zapomenout ani na to, že výborný výkon podal jejich gólman, protože tolik šancí, co my jsme nedali, to je velká škoda.

V některých případech hráči v dobrých pozicích volili přihrávku místo střely a snažili se hrát vše na krásu do prázdné branky. Mohlo to mít vliv na to, že gólů nebylo víc?

Nemyslím si, že by hráči málo stříleli, protože v první třetině tam bylo přes dvacet střel a v některých případech ta střela prostě nejde. Navíc máme něco nacvičené, ale jak říkám, tak soupeř výborně bránil a nebylo to přes něj lehké. Někdy ta střelba sice chybí, ale není to hlavní příčina toho, že ty góly nedáváme. Hlavní příčina je podle mého v tom, že nám trochu chybí štěstí. Ale výhra je výhra a to štěstí snad přijde v jiných zápasech, kdy ho budeme potřebovat více. Jinak to z naší strany byla zodpovědná hra od začátku až do konce, ale mrzí mě, že jsme nemohli zapracovat celou čtvrtou lajnu do hry, snad příště to bude lepší.