První Orli letí pro body na led posledního rožnovského „béčka“

Petr Sobol, 02.11.2012 Souboj prvního s posledním, respektive posledního s prvním, nabídne v sobotu program krajského přeboru. Orlová jede hrát o další body do tabulky na led Rožnova pod Radhoštěm, konkrétně proti jeho „B“ týmu.

Tento článek patří k zápasu RZB - ORL 2:8
Hokejisté Rožnova už loni nepatřili mezi top týmy, které krajský přebor nabízel. I proto byl krok, který se přes léto v klubu odehrál, překvapivý. Mužstvo Rožnova založilo i svůj „B“ tým, který přihlásilo do soutěže. Jeho kvality nyní otestuje Orlová.

S „áčkem“ Rožnova Orlová doma sezonu zahajovala. A dočkala se výhry 5:1. Také v dalších zápasech Orli dovedli zápasy do vítězného konce a i díky tomu jsou v čele tabulky. Na kontě mají 13 bodů a náskok jednoho bodu před Kopřivnicí. Třetí Bohumín ztrácí body dva, má však jeden zápas k dobru.

A jak si vede náš sobotní soupeř? Rožnov B hrál čtyři zápasy, na první body ale stále čeká. S bilancí skóre 12:28 se krčí u samotného ligového dna. O pouhý bod lépe je na tom Rožnov A, což vyzývá k zamyšlení.

Nicméně Orli letí do Rožnova potvrdit roli favorita a domů si nechtějí přivést nic jiného, než tři body. Pokud bychom se v krátkosti podívali na orlovské statistiky, v jejich čele je se sedmi body (4+3) Studený, pět bodů (3+2) má Galgonek, tři góly vstřelil i Grepl. Kanadskému bodování obránců kraluje M. Novák (3+2), Mintěl má na kontě dva góly a dvě asistence. Na svůj druhý zápas se po návratu do Orlové chystá Štefanka.

Sobotní klání startuje v 17 hodin a Olri jsou jasnými favority! Potvrdí tuto roli a otevřou si v Rožnově střelnici?