Prodlouží Orlová neporazitelnost ve Studénce?

Petr Sobol, 10.11.2012 AKTUALIZOVÁNO - Po týdenním čekání se už Orli chystají k dalšímu zápasu. Opět se ale představí na hostujícím ledě. Po vítězství v Rožnově je nyní čeká daleko těžší zkouška, zápas na ledě čtvrté Studénky. Zopakuje se tak loňské dramatické finále, které nakonec lépe vyznělo pro Orly. Ti jsou v tabulce aktuálně druzí (v neděli se ale mohou vrátit na čelo), bez jediné porážky a tuto sérii budou chtít prodloužiti i v neděli ve Studénce.

Tento článek patří k zápasu STU - ORL 2:4
Vzájemné souboje se Studénkou máme ještě všichni v paměti. Orli na tohoto soupeře narazili v loňském finále a nejprve doma otočili nepříznivý výsledek a vyhráli 5:3, načež na soupeřově ledě sehráli dramatickou odvetu. Do Studénky tehdy zavítala řada orlovských fanoušků, kteří dlouho sledovali příznivý vývoj. Studénka ale v poslední třetině zápas otočila a Orli až pár vteřin před koncem vybojovali prodloužení. To nakonec rozhodl Mintěl, který Orlové zajistil výhru v krajském přeboru.

A jak si na tom oba soupeři stojí letos? Orli jsou aktuálně druzí (na Kopřivnici, která zničila Bohumín výsledkem 8:1, ztrácí dva body, Orlová však odehrála o dva zápasy méně). Orlová je zároveň jediným týmem, který ještě neprohrál. Studénka je čtvrtá. Na kontě má tři výhry a dvě porážky, které tomuto týmu uštědřil Bohumín a Nový Jičín. Studénku bodově táhne opora David Čáň, který v pěti zápasech nasbíral devět bodů (5+4). V kádru našeho nedělního soupeře najdeme i další zvučné tváře – Merta, Matějný, Pokorný a další. Ve Studénce už naopak nehraje zkušený Pavel Šebesta.

Tým Miroslava Pokorného tak pro Orlovou nebude snadnou překážkou. Orli ale zatím potvrzují ambice, které se do nich vkládají a předvádí velmi dobré výkony. Svěřence trenéra Petra Česlíka sice trápila koncovka, v posledním zápase na ledě rožnovského B týmu si ale Orlová zastřílela, soupeři nasázela osm branek, a věříme, že na toto vystoupení navážou i ve Studénce.

Zápas dvou aspirantů na boj o nejvyšší místa v tabulce startuje v nedělních 17 hodin a Orli už se těší na početnou výpravu fanouškovského tábora.