Orli letí k derby do Bohumína potvrdit vedení v tabulce

Petr Sobol, 14.11.2012 K hodně zajímavému zápasu se schyluje ve čtvrtek od 18 hodin. Na led aktuálně třetího Bohumína zajíždí hokejisté Orlové, kteří jsou v tabulce první. K vidění tak bude souboj o čelo tabulky, ale také hokejové derby dvou sousedů na mapě.

Tento článek patří k zápasu BOH - ORL 3:9
V loňské sezoně bylo vše úplně jinak. Jak Orlová, tak Bohumín se stali nováčky krajského přeboru, každý z týmů se ale vydal úplně jinou cestou. Zatímco Bohumín se v soutěži rozkoukával a pro většinu soupeřů byl snadným oříškem, Orli nakonec došli až do kvalifikace o druhou ligu.

Bohumín už ale loni ukázal, že silné týmy umí potrápit. Například v Orlové dovedl jeden zápas až do prodloužení. V následném play-off ale neměl nad Orly nárok. Přes léto se ale situace v Bohumíně změnila, klub začal spolupracovat s ostravskou Porubou, změnil název na HC RT Torax Bohumín a také posílil sestavu.

V Bohumíně se tak rázem sešla kvalitní parta hokejistů, která patří mezi nejpříjemnější překvapení letošní sezony. Ještě nedávno Bohumín vedl tabulku, o víkendu ale dostal výprask 8:1 v Kopřivnici a v tabulce se posunul právě za tento tým. V šesti zápasech bohumínští hokejisté nasbírali 14 bodů a soupeřům nastříleli 33 branek. Teď se ale budou muset obejít bez Belance, Ďuricy a Vidláka.

A také je čeká nejtěžší možná překážka. Orlová do Bohumína přijíždí v roli favorita a také v roli jediného týmu, který ještě letos neprohrál. Orli v sedmi zápasech nasbírali 19 bodů, což je o bod více než druhá Kopřivnice. Ta však odehrála o zápas více.

Orlům se vstup do nové sezony povedl, přes léto proměněný tým vytvořil skvělou partu a jde vstříc svému cíli. V statistikách je nejpilnější kapitán Studený (5+6), pět branek nastřílel i Kotásek, body sbírají také Galgonek (4+4), Grepl (4+3) a další. Defenzivním statistikám vládne Mintěl (2+5), v brance dostává více příležitostí R. Urbánek, který se pyšní průměrem 2,24 branek na zápas.

Orlová se chystá ke třetímu venkovnímu zápasu v řadě. Po kanonádě v Rožnově a důležité výhře ve Studénce ji čeká další zajímavý duel, po kterém může ještě navýšit své vedení v tabulce. A na zápas se chystá i spousta orlovských fanoušků, kteří v derby poženou svůj tým kupředu.