Dušan Šafránek: Konkurence v brance mi pomáhá

Tomáš Salamon, 26.09.2010 V úvodních zápasech Orlová hodně branek dávala, ale také dostávala. Proti Novému Jičínu se poprvé podařilo udržet čisté konto. Zásluhu na něm má Dušan Šafránek.

Tento článek patří k zápasu ORL - NJI 3:0

Dneska jste vychytal čisté konto. Jak se cítí brankář po takovémto utkání?

Určitě je to výborný pocit. Po dlouhé době jsme nedostali gól. Letos jsme jich dostávali opravdu hodně, takže parádní pocit.

Co si myslíte o průběhu zápasu? Orlová měla navrch, ale měla problém dávat branky. Viděl jste to stejně?

Myslím si, že s tímhle Jičín přijel. Chtěli hrát odzadu a čekat na naše chyby. To předváděli i na ledě. Naštěstí jsme žádnou velkou chybu neudělali a góly jsme nedostali. Přidali jsme druhý gól, třetí gól a díky tomu jsme vyhráli.

V první třetině jste nemněl téměř žádnou práci. Vyhovuje Vám takovýto zápas nebo máte radši plný zápřah?

Takovýto zápas je určitě špatný pro každého gólmana. Protože být tam studený a třeba až v desáté minutě mít první zákrok, to není dobré. Lepší zápasy jsou takové, jako třeba v Přerově. Sice jsme tam dostali hodně gólů, ale člověk si sáhne na puk, dostane se do pohody a určitě se mu chytá lépe.

Trenér Flašar Vás v brance často střídá. Proti Hodonínu střídal Michal Gleich Vás. V Přerově vy Michala. Vyhovuje Vám takováto situace?

To je tím, že dostáváme hodně gólů. Dopředu hrajeme parádně, ale vzadu se sem tam nějaká chybička najde. Dostáváme góly, takže ta pohoda tam taková není. Tím pádem je to střídání na místě. S Hodonínem jsme ten zápas otočili, takže to týmu určitě pomohlo.

Může Vás konkurence v brance podpořit k lepším výkonům.

Jasně! Určitě to podpoří…