„Od začátku jdeme za jediným cílem,“ říká trenér Česík o druhé polovině soutěže

Petr Sobol, 04.12.2012 Hokejisté Orlové mají za sebou první polovinu základní části. A tu zvládli na výbornou. Bez jediné porážky a s osmi výhrami v základní hrací době kralují tabulce. Před druhou Kopřivnicí mají náskok sedmi bodů. Podle trenéra PETRA ČESLÍKA ale Orli ještě zdaleka vyhráno nemají, dále musí tvrdě pracovat a před sebou mají ještě kus práce. Práce, která směřuje k jedinému cíli – k návratu do druhé ligy. Česlík si chválí také složení a nasazení týmu, který už by nikdo neměl opustit. Naopak, ve hře je ještě možná jedna posila.

Je za vámi polovina základní části. Co vám napověděla?

Hlavně to, že se celá soutěž nesmírně zkvalitnila a oproti loňsku šla její úroveň opět nahoru.

Ligu vedete o 10 bodů. Myslíte, že už máte vyhráno?

Vyhráno zdaleka nemáme. Ještě nás čeká pořádný kus tvrdé práce.

S čím půjdete do druhé poloviny soutěže?

Od začátku sezony jdeme za jediným cílem…

Váš poslední zápas v Kopřivnici byl soubojem o první místo. Byla Kopřivnice nejtěžším soupeřem?

V dané chvíli, kdy se většina našich hráčů potýkala s virózou, tak byla Kopřivnice velice těžká, a hrála velmi dobře. Nezapomínejme však i na další kvalitní týmy. Třeba Benešov či Karviná, která posílila. Ještě nezapomeňme na Studénku a Krnov.

Když se ještě vrátíme k zápasu v Kopřivnici. Dlouho jste hráli v oslabení, otočili jste až v závěru. Byl to hodně těžký zápas?

Jak jsem již řekl, naše viróza v týmu a k tomu velké množství oslabení udělalo ze zápasu velké drama, ale díky našim zkušeným borcům jsme to zvládli.

V řadě zápasů ostatní přehráváte rozdílem třídy. Nemyslíte, že pro Orlovou už je přebor „malý“?

V žádném případě bych to tak neviděl, kluci dřou na tréninku a proto hrají, jak hrají. V každém případě hrajeme krajský přebor, a pokud chceme v našem městě a klubu něco změnit, tak se tím vším musíme prokousat. V žádném případě bych nesnižoval úroveň ostatních klubů. Mají můj respekt.

Tým se dával dohromady za pochodu, už si ale sedl. Jste s jeho výkony spokojený?

Zapracovali jsme hodně nových skvělých hráčů a všichni v týmu dřou na 100%, hra se doufám bude ještě zlepšovat.

Už v několika zápasech jste dokázali otočit nepříznivý vývoj. Ukazuje to na velkou sílu týmu?

Ano, síla týmu je velká.

Chystáte třeba ještě nějaké změny v kádru?

Momentálně počítáme ještě s obráncem Krausem, který nyní hraje pravidelně druhou ligu v HC Karviná. Ještě je v hledáčku jeden velice zkušený útočník, ale jsme na začátku jednání, tak je zbytečné hovořit, o koho jde. Odejít by už neměl nikdo.