Převezou Orli z Lapače další body?

Tomáš Salamon, 28.09.2010 Minulou středu měli Olejáři volno, ale tento týden už je čeká cesta na věhlasný vsetínský Lapač. Naši hráči jedou na půdu několikanásobného českého mistra dobře naladěni výhrou nad Novým Jičínem. Soupeř naopak může zpytovat svědomí po vysoké porážce od Přerova. O zápas dříve si ovšem Valaši dokázali poradit na domácím ledě s Hodonínem, což naznačuje, že Orli nedostanou nic zadarmo.

Tento článek patří k zápasu VSE - ORL 2:4

Zápas v Přerově se Vsetínu opravdu příliš nepovedl. Inkasovali rychlou branku a po chvíli Zubři odskočili už na 3:0. Vsetínští sice zvládli snížit na 3:1, ale to nastartovaný Přerov nijak nezabrzdilo od kanonády a skóre se vyšplhalo až na vysokých 7:1.

Před sezonou nedošlo ve vsetínském kádru k výrazným změnám. Do rodného Uherského Hradiště se vrátili Petr Sakrajda a Václav Klabačka. Do Šumperka odešel Jan Tesařík. Obranu posílil Michal Šafařík z Prostějova a Milan Dóczy na hostování z Třince. Velkou posilou ofenzívy je Marek Dubec, který loni působil v Trenčíně a na střídavý start může do útoku naskočit i Filip Bajtek z Třince.

Při pohledu na dosavadní výsledky je jasné, že favoritem utkání bude Orlová. Pojďme si počínání VHK v této sezoně zrekapitulovat. Úvodní utkání sezóny značně ovlivnily nepokoje v hledišti a v době ukončení zápasu bylo ještě dost času na to se ztrátou jedné branky na Havířov něco udělat. Okolnosti to neumožnily a přišla první prohra. Na druhé utkání by Valaši také jistě rádi zapomněli, byla to ostudná porážka 8:0 v Šumperku. S nováčkem z Uherského hradiště vsetínští také zrovna nepřesvědčili a nakonec brali „jen“ dva body za výhru na nájezdy. V derby s Valašským Meziříčím, které v úvodu sezony také značně nenaplňuje ambice obhájce titulu, přišel šestigólový výprask a fanoušci ve Vsetíně měli důvod být skeptičtí. Jako živá voda na ně zapůsobila výhra nad silným Hodonínem, jenže záhy přišla již zmiňovaná přerovská facka. V šesti utkáních dokázali vsetínští nastřílet 12 branek, z toho jedna jde na vrub výhře na nájezdy. Orli hráli o zápas méně a dali o 15 branek více. Brankáři Orlové pustili za svá záda 16 střel, vsetínská dvojka se dělí o 29 branek, ale má zápas k dobru. Všechny okolnosti ukazují na to, že by tento zápas měl být pro Olejáře hračkou, ale musíme přihlédnout k faktu, že Vsetín zatím zdaleka nepředvádí výkony, na jaké má potenciál. Navíc hrál pouze dvě domácí utkání. V jednom, jak jste se dočetli výše, přehrál silný Hodonín a druhé se nedohrálo. Síla Valachů na Lapači je zatím neprověřená a Orli neví, do čeho jdou. Moudřejší budeme až ve středu okolo dvacáté hodiny, to by mělo být ve Vsetíně dobojováno. Utkání začíná v 17:30.

Vsaďte si na zápas Vsetín - Orlová u bwin.com. Vítězství domácích má kurz 4.1, remíza 4.5 a výhra hostí 1.5.