Orly čeká poslední zápas roku. Dají na ledě druhého H. Benešova zapomenout na první letošní porážku?

Petr Sobol, 22.12.2012 Dlouhých jedenáct kol si Orli udrželi neporazitelnost. Letos poprvé padli až v neděli, doma v derby s Karvinou. Náskok Orlové se tak v čele tabulky ztenčil na šest bodů. A nyní přijde další těžká zkouška. Orlová jede o důležité body bojovat do Horního Benešova, kterému v tabulce patří druhé místo.

Tento článek patří k zápasu BEN - ORL 1:3
Minulý týden si celá Orlová prožila nešťastné derby. Domácí s Karvinou vedli už 5:1, ještě v poslední třetině měli nad svým rivalem náskok tří branek, nakonec ale zápas ztratili a prohráli 6:8. Ovšem i takové chvíle se ve sportu dějí, derby už je za námi a před Orlovou už je dnešní střetnutí v Horním Benešově.

Horní Benešov během dvou posledních sezon dokázal, že Orly dokáže potrápit. Loni náš sobotní soupeř v Orlové jeden zápas vyhrál, v posledním utkání základní hrací části si však odvezl výprask 8:2. Ovšem i letos hokejisté Horního Benešova ukázali, že s Orlovou hrát umí. V utkání třetího kola na našem ledě vedli už 4:2, Orlová ale brankou Grepla v power-play vyrovnala a tentýž hráč v prodloužení rozhodl o výhře Orlů.

Nyní se proti sobě oba soupeři postaví znovu. Zatímco Orlová si pevně drží vedoucí příčku, Horní Benešov se odrazil k velmi dobrým výsledkům, přeskočil Kopřivnici a už je druhý. Na Orlovou ztrácí šest bodů. I proto může být sobotní duel pro další průběh sezony hodně klíčový. Pokud Orlová uspěje, své vedení v tabulce navýší, v opačném případě se po Novém roce odehraje ještě velké drama.

I proto jede Orly do Horního Benešova podpořit plný autobus fanoušků, který svůj tým požene k důležitým třem bodům. Jak poslední zápas roku 2012 dopadne? Souboj prvního s druhým startuje v 17 hodin.