První zápas roku 2013 je tady. V neděli hostíme Krnov

Petr Sobol, 04.01.2013 Rok 2013 ukončuje svůj první týden a na řadu konečně přichází také hokejové souboje. Zatímco česká reprezentační dvacítka bojovala na světovém šampionátu a fanoušci extraligy už si vychutnávají vrcholové boje, příznivci orlovského hokeje si museli počkat. V neděli je však čekání konec, na orlovský led míří silný tým z Krnova.

Tento článek patří k zápasu ORL - KRN 7:5
Krajský přebor už rozehrál druhou polovinu základní části. Na úvodní boje v roce 2013 ale dosud čekal. Tomu už je konec a Orli jdou opět do boje. Rok 2012 tým trenéra Česlíka ukončil na prvním místě s náskokem sedmi bodů před druhou Kopřivnicí a položil tak velmi dobrý základ pro následující měsíce, které budou klíčové.

Orli dosud sehráli třináct zápasů a jen jednou odešli s prázdnou. Ta porážka ale bolela. Nejen, že přišla na domácím ledě, ale přišla od rivala z Karviné. A navíc v zápase, ve kterém Orlová vedla už 5:1. Hned v dalším zápase se Orlová vydala na led tehdy druhého Horního Benešova. Veledůležitý zápas zvládla a v čele tabulky tak svůj náskok navýšila.

Teď je před námi soupeř z Krnova, který se loni tahal o vítězství v základní části právě s Orlovou. Pak ale Krnov nečekaně vypadl hned v úvodu play-off a ani letos se mu nevede tak, jak byli jeho příznivci zvyklí. Po třinácti zápasech se tým z Krnova drží v tabulce na sedmém místě se ziskem 19 bodů.

Ač rozdíl mezi oběma týmy čítá patnáct bodů, soupeře rozhodně nelze podcenit. Ve svém kádru skrývá několik zkušených jmen, která doplňují nadějní mladíci. I proto Orlová v rámci čtvrtého kola na ledě Krnova o body tvrdě bojovala a získala je až po samostatných nájezdech.

V neděli oba soupeři zkříží své hokejky znovu, tentokrát na ledě Orlové. Pauzy už bylo dost, hokejové bitvy opět startují a my se na vás těšíme, v neděli od 17 hodin na zimním stadionu v Orlové.