Mirek, to je pan hokejista, říká opora zadních řad Alexandr Hegegy

Petr Sobol, 30.09.2010 Ve středečním zápase na Lapači orlovští hokejisté jen potvrdili, že jsou právem na špici tabulky. Na první místo ztrácejí dva body, mají však zápas k dobru. K tomu přispívá výbornými výkony také opora zadních řad Alexandr Hegegy. Ten si chválí, jak týmu prospěl letní příchod velezkušeného obránce Miroslava Javína, který vede kanadské bodování beků. A hned za ním je právě Hegegy...

Tento článek patří k zápasu VSE - ORL 2:4

Po boji jste nakonec zápas ve Vsetíně zvládli. Kolik vás to stálo sil?

Zápas nám samozřejmě nějaké síly vzal, ale jelikož byl vítězný, tak se bude regenerovat lépe.

Poměrně brzy jste prohrávali, ale dokázali jste se zvednout a zápas otočit. Co bylo podle vás hlavním momentem utkání?

Řekl bych, že to byla druhá třetina, kdy jsme konečně začali hrát lépe a dali jsme i nějaké góly. Tam si myslím, že jsme Vsetín k ničemu moc nepustili, až teda na gól do šatny, který nám zápas ještě zkomplikoval.

Ve Vsetíně jste hráli celkem devětkrát v oslabení. Hra v početní nevýhodě vás provází zatím celým úvodem sezony. Čím si to vysvětlujete?

Oslabení, to je asi náš hlavní letošní problém. Nevím, čím to je. Řekneme si, že budeme hrát bez faulů, ale stejně vždy nějaké přijdou. Samozřejmě, že fauly k hokeji patří. Ale hlavně těch útočných bychom se mohli vyvarovat.

Naopak vy jste si trest neodpykával ještě ani jednou. Snažíte se hrát tak slušně nebo v čem je vaše kouzlo?

Já se snažím hrát chytře a bránit tak, abych nedovolené zákroky nemusel používat. Na trestné lavici totiž svému týmu těžko pomůžu.

Také bodově se vám letos daří. V kanadském bodování obránců týmu jste na druhém místě. Jste se sebou tedy spokojen?

Hlavně jsem rád, že dostávám hodně šancí hrát. To je pro mě nejdůležitější. Pak můžou přijít i nějaké body. Všichni však dobře víme, že nejdůležitější body jsou ty, které uhrajeme jako celý tým.

Zadním řadám vládne Miroslav Javín. Naučil jste se od něj něco?

Mirek je pan hokejista, od něj se můžeme učit úplně všichni. Je radost ho sledovat. Já osobně jsem moc rád, že v Orlové letos hraje a určitě nejsem jediný, kdo se od něj snaží některé věci odkoukat.

Vypadá to, že se vám to daří. Zatím jste jedním z tahounů zadních řad…

To bych neřekl. Máme celkově hodně vyrovnanou obranu, což je myslím dobře a ku prospěchu celého týmu.

Už v sobotu vás čeká Opava, které se letos daří. Jak vidíte toto utkání a vaše šance?

Nechceme soupeřům doma rozdávat body, takže určitě do toho opět půjdeme naplno a s tím, že chceme vyhrát a taky předvést pěkný hokej. Opava má zatím letos formu, ale proč bychom to nemohli být my, kdo ji zabrzdí.

Po středeční výhře jste se dostali na čelo tabulky. Jak dlouho se na něm udržíte?

Určitě bychom tam byli rádi celou sezonu. Samozřejmě můžou přijít nějaké výpadky, ale já věřím, že s týmem, jaký máme, bychom měli okupovat první tři místa.