Trenér Česlík vás zve na zápas s Jastrzebie

Tomáš Salamon, 29.01.2013 Po zápase se Studénkou jsme vyzpovídali Petra Česlíka a ten se kromě nedělního zápasu rozmluvil i o vyhlídkách na baráž a zároveň nás informoval o chystaném zápase s třetím týmem polské extraligy z Jastrzebie.

Trenére, nejprve mě bude zajímat, jaké byly vaše cíle před zápasem se Studénkou?

My jsme do toho šli s tím, že si počkáme, s čím na nás přijdou oni, abychom do toho zbytečně nevletěli. První dvě střídání byly skutečně takové, že oni dobře bránili, ale my jsme věděli, že nás určitě nečeká lehký soupeř, jelikož předtím vyhráli s Kopřivnicí. Po pár střádáních jsme se dostali do pohody a všichni hráči dnes zahráli výborně. Nemůžu nikoho vyzdvihovat, protože opravdu dřeli všichni. Tak by ten výkon měl vypadat. Perfektní, kolektivní, byla tam střelba i kombinace. Byl to krásný hokej a myslím si, že i Studénka to za stavu 2:0 ani 4:0 nevzdala a opravdu hráli naplno a dobře. My jsme tam nakonec ještě nějaké góly přidali, ale to bylo až na konci zápasu. Dneska prostě perfektní výkon.

Sezóna vrcholí a vy navíc máte v posledním kole pauzu, takže by vás případné ztráty mohly mrzet. Jak se k tomu stavíte?

My jsme si toho určitě vědomi a podle toho přistupujeme i k tréninkům. Kluci opravdu chodí na tréninky a trénují poctivě. Myslím, že vidí, že se jim to vrací na těchto výkonech a oni vědí, že když budou poctivě chodit, tak se to vrátí v zápase. Je tam ta zpětná vazba, takže trénují rádi, nebo si aspoň myslím, že trénují rádi, protože na trénincích to tak vypadá a výkony jdou podle toho nahoru. Každopádně máme ještě velký kus cesty před sebou. My máme ještě jeden vložený zápas navíc 6. 2. s Jastzebie z polské extraligy, takže bych už chtěl fanoušky pomalu pozvat. Doufám, že všechno klapne a že přijedou. Měl by tady tedy přijet Richard Král, Richard Bordowski a nevím, jestli tam je ještě někdo další z Čechů, ale každopádně by to měl být kvalitní zápas.

Předpokládám, že to pojmete jako jakýsi trénink na baráž, aby si kluci zvykli na vyšší tempo. Mám pravdu?

Přesně tak to bereme.

A jak se chystáte na baráž? Protože i když je Valmez beznadějně poslední, má v týmu skvělé hráče jako jsou Martin Ambruz, Lukáš Bokroš nebo brankář Jiří Slovák, takže vás rozhodně nečeká nic lehkého.

To já vím, ale my ještě ani nevíme, jestli vůbec půjdeme na Valmez. My ještě taky můžeme hrát se Šternberkem, který se údajně nějakým záhadným způsobem dodatečně přihlásil, že by také chtěl hrát o postup, i když před sezónou jasně řekli, že nechtějí, takže je možné, že ještě předtím budeme hrát s nimi kvalifikaci a pak až teprve přijde baráž, takže se musíme připravit úplně na to nejtěžší, co nás může čekat.