"Je skvělé, že tím fanoušci žijí s námi," pochvaluje si před baráží kapitán Studený

Tomáš Salamon, 07.03.2013 Baráž se nezadržitelně blíží a napětí stoupá. Před rozhodující bitvou sezóny jsme vyzpovídali kapitána Václava Studeného a i z jeho slov jde poznat, že nás čeká opravdu velká událost, kterou si nikdo, koho orlovský hokej zajímá, nemůže nechat ujít.

Jak bys z pozice kapitána zhodnotil základní část?

Jak zhodnotit základní část? Splnili jsme cíl, který jsme na začátku měli. Chvíli to trvalo, než jsme si jako mančaft sedli,ale to je normální proces když dojde k hráčským obměnám.

Jak se těšíš na baráž?

Já sám se na baráž velice těším. Beru to jako odměnu za tvrdou celosezónní práci a věřím, že s trochou toho pověstného štěstíčka se nám povede soupeře přehrát.

Jak se s týmem na rozhodující zápasy sezóny připravujete?

Připravujeme se jak fyzicky, tak psychicky. Máme takticky připravené tréninky na ty nejdůležitější herní prvky, které nás nejvíce tlačí. No a uvidíme už v sobotu, jak jsme připraveni.

Co vám pro baráž dal přátelský zápas s Frýdkem - Místkem?

Zápas s Frýdkem nám právě ukázal přesně ty věci, na které se připravit. Vyzkoušeli jsme si, jaký je rozdíl mezi hokejem v krajském přeboru a druhou ligou. Rychlost, přesnost, důraznost, jednoduchost, účelnost a disciplína. Utkání pro nás bylo velice poučné a poodkrylo přesně ty slabší stránky, na kterých jsme teď v přípravě pracovali, aby jsme opravdu v duelu s Valmezem hráli důstojnou roli a mohli pomýšlet na úspěch.

Jakou hru od soupeře očekáváš?

Od Valmezu očekávám důraznou, nátlakovou hru. Určitě nebudou čekat, jestli jim něco předvedeme, ale budou si to chtít vyhrát sami.

Na co si budete muset dát největší pozor?

Myslím si, že velmi důležité bude hrát velmi disciplinovaně, nepouštět soupeře zbytečně do přesilovek a neustále hrát velmi odpovědně a vyvarovat se individuálním chybám, tudíž hrát jednoduše, ale zároveň účelně.

Co by naopak mohly být vaše hlavní zbraně?

Největší výhodu vidím osobně v tom, že oni jsou v pozici, kdy musí a my můžeme. Určitě je každý musí brát jako favorita a věřím ze i oni to tak cítí, takže věřím v určité podcenění z jejich strany a to by mohla byt voda na náš mlýn.

Jak velké šance na postup podle tebe tým má?

Šanci určitě máme. Jak velkou, to je spekulativní. Věřím v sílu týmu, který tu máme, a řídím se tím, že když věříš, může se stát cokoliv.

Vzpomeneš si na nejsilnější zážitek, který jsi v minulosti v zápasech proti Meziříčí zažil?

Pamatuju si hlavně zápas ve Valmezu, který jsme prohráli na nájezdy, které byly opravdu strhující. (Semifinále play-off 2010, jelo se 10 sérií nájezdů a Václav se rozjel 3x – podrobněji se budeme věnovat v předbarážovém průvodci, pozn. red.)

Co poslední vzájemný zápas s Valmezem a gól, který jsi v něm dal? Pamatuješ si na něj?

Abych řekl pravdu, tak ani ne. Už máme v hlavách jen to, co nás čeká teď, a věřím, že si vytvoříme nové vzpomínky, které si budeme rádi připomínat.

Spousta fanoušků se vás chystá podpořit i na stadionu soupeře. Vypraveny budou dva autobusy a další se chystají dorazit auty. Vnímáte v kabině jejich předbarážové nadšen?

Určitě. Bavíme se o tom s klukama, že je to skvělé, že tím fanoušci žijí s námi a věřím, že ve správný okamžik i tohle může sehrát svou roli.

Co bys vzkázal těm, kteří se ještě nerozhodli, zda vás v sobotu pojedou podpořit?

Vzkázal bych všem, které hokej v Orlové baví, ať neváhají a jedou nás podpořit a užít si tyto mimořádné chvíle, jakými boj o postup do vyšší soutěže bezesporu je. Určitě to bude strhující zážitek. Věřme, že se šťastným koncem pro nás…

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.