Vít Grepl po nejdůležitější brance v kariéře: „Budeme hrát v šesti, fanoušci nás k poslednímu kroku poženou!“

Petr Sobol, 11.03.2013 Obrovská euforie. Jinak ani okamžiky, které nastaly na ledě Valašského Meziříčí po trefě Víta Grepla v prodloužení, popsat nejde. Orli vyhráli 4:3 a k návratu do druhé ligy jim chybí vyhrát jediné vítězství. Už ve středu hraje Orlová odvetu, ve které může cestu za svým snem dovršit. V to věří i Grepl, který v rozhovoru pochválil skvěle chytajícího Urbánka a zmínil fakt, že psychická výhoda je nyní na straně Orlové. A věří také ve velkou pomoc fanoušků. „Uděláme všechno pro to, abychom ve středu zvítězili a vrátili druhou ligu zpět do našeho města před domácím publikem,“ burcuje.

Můžete všem, kteří nebyli ve Valašském Meziříčí, popsat rozhodující trefu, která padla z vaší hole?

V první řadě bych chtěl hlavně poděkovat trenérovi, že mě tam poslal v takové situaci. Vhazovalo se buly v útočném pásmu, na které šel Cipis, puk se od něho nějak dostal ke mě a já to tam z otočky "plácnul". Najednou jsem viděl puk v síti a nastala neskutečná euforie.

Byla to nejdůležitější branka, kterou jste kdy dal?

Ano to bezesporu, tohle je pro mě gól číslo 1.

Domácí začali lépe, byli i aktivnější, ale dokázali jste srovnat tempo hry. Co hrálo hlavní roli?

My jsme si hlavně říkali, že musíme chytit začátek zápasu a to se bohužel nevydařilo. Ale rozhodlo naše odhodlání vyhrát, i za stavu 2:0 nikdo nemyslel na neúspěch, pořád jsme bojovali, začali si zvykat na tempo hry a dokázali zápas vyhrát. Byl to velký rozdíl oproti soupeřům z krajského přeboru?

Tento zápas nejde srovnat s žádným z krajského přeboru.

Zejména v závěru vás několikrát podržel René Urbánek. Patří mu velký dík?

Tak určitě. Urbi je flegmoš, a to je u gólmana to hlavní. Nenechá se rozhodit gólem a dokáže se koncentrovat celý zápas. Chytal skvěle!

Věřili jste před zápasem, že přivezete výhru? Nemohl vás domácí třeba podcenit?

S tím jsme do Valmezu jeli, že to chceme vyhrát, jinak by to nemělo význam. Nevím, jestli nás soupeř podcenil, do hlav soupeřů nevidím, a nám to bylo upřímně jedno, měli jsme jediný cíl - vyhrát!

Udělali jste důležitý krok. Jak se teď změnily šance obou týmů?

Doufám, že psychika je teď na naší straně a my budeme bojovat tak jako ve Valmezu. Hrajeme doma, před skvělými fanoušky. Budeme hrát prakticky v šesti, fanoušci nás k tomu poslednímu kroku poženou.

Věříte, že ve středu postoupíte do druhé ligy?

Co více si můžeme přát, kvůli tomuhle se hokej hraje. Uděláme všechno pro to, abychom ve středu zvítězili a vrátili druhou ligu zpět do našeho města před domácím publikem.