Ohlédnutí za soustředěním přípravky v Palkovicích: dětem se nechtělo domů!

Petr Sobol, 15.07.2013 Je tomu už měsíc, co hokejisté orlovské přípravky absolvovali soustředění v Palkovicích, kam vyrazili v termínu 14. – 17.6. Požádali jsme proto o rozhovor Tomáš Urbánka, který se malým nadějím pečlivě věnuje. Jak se dětem na soustředění líbilo? A chtělo se jim vůbec vracet domů?

Jaký měly děti program?

Program byl bohatý. Prioritou byly tréninky, děti ale absolvovaly i výšlap na palkovickou rozhlednu, solnou jeskyni, bazén, rehabilitační cvičeni, výlet na Hukvaldy spojenou s programem, stezku odvahy…Bylo toho, myslím, dost. (usměje se)

Kdo všechno na ně dohlížel?

Byli jsme 3 trenéři, vedoucí družstva přípravky a zastupující vedoucí družstva 3. třídy. Taky zdravotnice, jeden člověk z řady rodičů a byl s námi i kustod áčka Janek.

Na co byl trénink zaměřen?

Hlavně na koordinaci pohybu. A samozřejmě nepostradatelnou fyzičku. (usměje se) Ale především vše bylo ve formě her, v tak nízkém věku to ty děti hlavně musí bavit a musí si to užít, to je zaklad.

Jak se akce povedla?

Všichni jsme si to patřičně užili. Děti i dospělí byli nadšení, takže z toho máme velkou radost. Zatím jsou jen pozitivní ohlasy, takže vše super.

Kdo všechno pomáhal s organizací?

Hlavní organizátorkou byla vedoucí družstva přípravky, paní Karasová. Ale poděkování patří všem zúčastněným za super odvedenou práci.

Jak si děti akci užily?

Dětem se domů moc nechtělo. Užili si to a my všichni s nimi.