Na Bobry s novým gólmanem a desítkou posil!

Tomáš Salamon, 14.08.2013 Po letním půstu orlovský stadion opět zažije krásnou atmosféru hokejového utkání. Fanoušci i hráči už jsou natěšeni a k napětí před první bitvou přispívá i to, že kádr, který dnes nastoupí proti Bobrům, je již druholigový.

Otázkou zůstává, jak tým v konkurenci druholigových celků obstojí a úvodní zkouškou budou Bobři. Ano, ti Bobři, kteří Orlům vystavili stopku v postupu do druhé ligy. První zápas Orlová v Meziříčí senzačně vyhrála, ale domácí duel hrubě nezvládla a z vlastního ledu odešla s výpraskem 0:7. Následoval rozhodující duel, který přinesl vyrovnaný souboj až do posledních sekund, ale Orli museli skousnout porážku 3:2, která pro ně znamenala konec nadějí na druhou ligu. Hokejoví bohové však stáli při nás a Orlová do vyšší soutěže nastoupí. Přípravné utkání s Bobry napoví, jak se ujaly nové posily a jestli náš tým obstojí v silnější konkurenci. Přesto je však nutné brát na vědomí, že jde o první přípravný zápas a ať bude výsledek jakýkoliv, nelze mu přikládat příliš vysokou vypovídací hodnotu. Skutečnou sílu kádru, který by si měl ještě o pár osvědčených jmen polepšit, prověří až čas.

Přesto by si Orlová ráda na svého přemožitele z baráže vyšlápla, protože zřejmě půjde o hlavního soupeře v boji o splnění cíle sezóny, kterým bude udržet se ve druhé lize, a není na škodu udělat si respekt hned při prvním střetnutí.

To, že Bobři nijak vysoké ambice nemají a že v Meziříčí panuje z našeho týmu mírná obava, potvrdil i novopečený trenér Bobrů Jan Vavrečka, který má s našim klubem také své zkušenosti: "Nyní vím, že i Orlová zbrojí na 2.ligu. Když se podívám na další mužstva, tak Frýdek nakoupil hráče z Karviné nebo Havířova, Přerov bude opět silný a tak bych mohl dále pokračovat, ale my se asi budeme pohybovat spíš dole a bojovat o co nejlepší umístění a aby nebyly takové problémy, jako v loňské sezoně."

Zatím se však v Meziříčí odehrály věci, které nasvědčují spíš opaku toho, že by Bobři mohli pomýšlet na lepší výsledek, než v uplynulém ročníku. Nejproduktivnější útočník Bobrů Viktor Coufal se odebral do Prostějova, se kterým letos hodlá vybojovat první ligu, zkušený Ambruz bude naskakovat za Vsetín, nejlepší střelec Bobrů a pátý nejlepší střelec druhé ligy Lukáš Bokroš se odebral do Karviné a nyní mu nezbývá, než hledat angažmá jinde nebo doufat, že Baník získá práva na účast v polské lize. Ve stejné situaci se nachází i talentovaný mladík Voznica, který se rovněž připravoval na sezónu pod trenérem Flašarem.

Zato Orli mohutně posilují. Mimo již zmíněných posil by se dnes na ledě měl objevit i Pavel Michálek, který nám v dresu Krnova po celé dva roky v krajském přeboru pořádně zatápěl a spousta dalších: "Diváky bych chtěl na zápas pozvat, protože tam uvidí zhruba desítku nových tváří. Půjde jak o staré dobré známé, tak i o kvalitní hokejisty, kteří u nás ještě nehráli. Jména nechci prozrazovat, protože většina hráčů je jen na zkoušku a nechci, aby pak došlo k nějakým spekulacím, proč u nás nezůstal ten nebo onen. Těšit se můžete i na nového gólmana, kterého si chceme otestovat, ale už nyní můžu prozradit, že se nejedná o Adama Vrbu, který do Orlové původně měl přijít, ale měl vysoké finanční požadavky," nechal se dnes ráno slyšet prezident klubu Daniel Marosz.

Pokud vás zajímá, o jaké hráče jde, přijďte se dnes od 18:00 na orlovský zimní stadion podívat. A hlavně si zakřičet SLOVAN!!!

FOTO: Lukáš Bajgar a hcvm.cz