Daniel Marosz poskytl další podrobnosti

Tomáš Salamon, 21.08.2013 Není to tak dlouho, co jsme vám poskytli vyjádření Daniela Marosze k situaci v klubu. Okolnosti jej však vedly k tomu, aby opět prostředníctvím našeho webu uvedl pár věci na pravou míru. Podrobnosti čtěte v článku.

Dobrý den Vážení fanoušci a příznivci HC Orlové.

Chtěl bych vysvětlit, proč se vedení HC Orlové rozhodlo hrát 2. ligu mužů. Vedli nás k tomu jasné cíle a vize našeho klubu. Jeden z hlavních aspektů, který rozhodl je samozřejmě prestižní soutěž, která přiláká širší veřejnost a tím vytváří sportovní zážitek v městě Orlová. Motivuje mladé hráče ke svému zdokonalování a v budoucnu možnost se prosadit do A týmu. Našim závazkem je co nejlépe reprezentovat město Orlová a touto cestou se nám to bude dařit. Musíme vysvětlit taky ekonomickou tvář tohoto kroku. Každý zasvěcený fanoušek ví, že krajský přebor mužů šel, co se týče kvality, velice nahoru. Ledy KP brázdí dnes bývalí hráči extraligy, 1.ligy a mnoho hráčů, kteří hráli v minulosti v různých evropských soutěžích. Proto, když chcete hrát top a myslíte na postup do 2. ligy, nelze hrát jen s hráči našeho týmu. Taky jsou nároky na výstroj a výzbroj. Cestovné a mnoho dalších věcí. Dvě sezóny se pokoušíme postoupit. Toto úsilí stálo nemalou finanční částku. Jak víte, za celou sezónu jsme prohráli jedno utkání a pak v baráži neúspěch. Proto, když ČSLH nabídl licenci Orlové, nebylo rozhodnutí lehké, ale jediná možnost byla přijmout. Další účast Orlové v KP je krok zpět. Musíme říct, že máme kvalitní hráče, kteří můžou hrát 2. ligu a vhodným doplněním se může podařit poskládat mužstvo, které se udrží v této soutěži. To je naše priorita.

Stále poslouchám, proč je tady tak moc hráčů. Je na to jednoduchá odpověď. Tím, že jsme chudý tým s omezeným rozpočtem musíme řešit finanční situaci. Nejsem člověk, který bude slibovat nějaké sumy a pak své závazky nedodržel. Zůstanou zde jen hráči, kteří své nároky přizpůsobí možnostem našeho klubu. Dále je tady faktor manažerské práce, kdy se musí řešit záležitosti klubové příslušnosti. Bylo tedy důležité oslovit co nejvíce hráčů a někteří skončí z důvodu financí, jiné nepustí mateřský oddíl.

HC Orlová byla přihlášena do Krajského přeboru mužů. Získáním licence 2. ligy opět nastal problém jak řešit tuto situaci. Samozřejmě vedení HC Orlové hledalo variantu. Jsou dvě možnosti. Krajská liga juniorů nebo mužů. Vše se několikrát konzultovalo jak po stránce sportovní, tak finanční. Není pravdou a je to lživá informace nepřejících lidí (proč hrajeme KPM, když to bude stát plno peněz a nenecháme juniory). Jednoduché vysvětlení. Nezájem některých mužstev v našem kraji hrát tuto soutěž donutila svaz k řešení a zařadila Brno a Uherský Brod do naší skupiny. Je každému jasné kolik bude stát cesta do těchto vzdálených měst. Ještě k tomu se hraje 2x doma a2x venku. Po přepočítání nákladů za dopravu bylo zjištěno, KPM je levnější. Dále po metodické stránce věci je daleko kvalitnější soutěž mužská. Pro kluky bude jednoduší adaptace a naučí se mnohem více od starších spoluhráčů. Dalším faktorem je spolupráce mezi A týmem a KPM. Hráči můžou hrát v obou soutěžích. Naší Orlovští hráči tak nemusí nikam odcházet do jiných mužstev a kdykoliv se můžou prosadit. A to je velice důležité pro budoucnost HC Orlová. Udržet hráče a vytvořit silnou hokejovou základnu.

Myslím, že jsem dostatečně popsal, jaké důvody nás vedly ke všem rozhodnutím. Jen chci říct, že se můžete těšit na další článek. Neustále nepravdy lži a úmyslné poškozování HC Orlová mě k tomu vedou a nebudu neustále poslouchat konspirační teorie.

Děkuji.
S pozdravem
Marosz Daniel.