Budeme bojovat za lepší výsledky, ale důležitá je také podpora fanoušků, říká Alexandr Hegegy před zápasem ve Valašském Meziříčí

Petr Sobol, 05.09.2013 Orlovští hokejisté mají za sebou nepovedený zápas s SK Karvinou. Dnes vyráží bojovat do Valašského Meziříčí. Bude u toho i Alexandr Hegegy, který v úterý patřil mezi nejlepší hráče domácích. Věří, že výkony týmu půjdou nahoru i díky partě, která se v kabině utvořila. A co si myslí o současné formě, ambicích týmu a fanoušcích?

Zápas s Karvinou Orlové vůbec nevyšel. Čím si to vysvětlujete?

Nemá cenu se na nic vymlouvat, prohrálo se, navíc o dost branek. Karviná hrála výborně takticky, v jejich třetině se shlukovali k brance a nebylo kudy procpat kotouč. Pak vyráželi k rychlým brejkům a z těch dávali góly. Nám tam navíc nic nepadalo, ale tak to prostě někdy je. To však nic nemění na tom, že s tímto soupeřem bychom prohrávat neměli.

V útoku jste si vypracovali hodně šancí, ale neproměňovali jste je. Zato obranná činnost hořela. Nepodcenili jste třeba soupeře?

Já bych o podcenění nemluvil, spíše nekoncentrovanost a to, že si občas každý dělal, co chtěl. V první řadě bychom měli všichni myslet na obranu a teprve pak na útok, což se včera nedělo. Na druhou stranu s takovýmto soupeřem se asi těžko bude hrát odzadu, takže jsme se snažili tvořit hru, jenže jsme nedávali branky, propadali a oni pak téměř ze všeho gól dali.

V zápase to hodně jiskřilo i na ledě, nedohrálo 8 hráčů. Bylo to mezi oběma týmy hodně vyostřené?

Tak asi trochu více ano, přeci jen je to derby. Já proti SK Karviná hrál snad poprvé v životě, takže nevím, jaká atmosféra tady byla loni. Aspoň měli diváci na co koukat, když už ta hra nebyla ideální.

Co si myslíte o tom, když fanoušci pokřikovali během zápasu na své hráče?

V prvé řadě bych zaměnil slovo fanoušci za diváci. Hlouček sedící naproti naší střídačce se totiž jako fanoušci opravdu nedá nazvat. Bohužel je zřejmě plný lidí bez vlastního názoru, a tak se nechají ovlivnit někým, kdo dělá orlovským fanouškům ostudu po celém okolí. Na rovinu můžu říct, že ti mezi hráči nemají nejlepší pověst. Věřím, že v Orlové je plno skvělých fanoušku, jenže právě někteří návštěvníci utkání (všichni jistě budou vědět, o koho se jedná) sami sebe mezi fanoušky také rádi počítají a kazí jim tak jméno. Mají plné právo pořvávat na hráče a trenéra při hře. To jim nikdo nebere, sice je na zamyšlení, že tak činí už při přátelském utkání, ale budiž. Pokud jsou ale schopni po zápase čekat před stadiónem na trenéra a schyluje se i k fyzickému konfliktu, tak to už je opravdu moc. To už ani nemluvím o tom, že útočili také na našeho kustoda a největšího orlovského srdcaře Janka, který pro hokej v Orlové udělal mnohem více, než oni dohromady. Pokud toto připadá někomu normální, tak asi hokej na jakékoliv úrovni nemá v Orlové co dělat. Nebudu tady nikoho jmenovat, každopádně k této situaci po zápase došlo.

Nevypadá to, že v týmu je nyní pohoda. Jak na ledě, tak v kabině. Je to tak?

No na ledě to není dobré, ale v kabině já žádný problém nevidím. Snad to tak vidí i všichni ostatní, ale jak říkám, já se v kabině cítím výborně a myslím, že právě dobrá parta by mohla být naším odrazovým můstkem.

Čím to změnit?

Hlavně by si měl každý uvědomit, že na ledě hraje za jeden tým a podle toho se zařídit. V první řadě hrát mnohem zodpovědněji dozadu a od toho se to pak vše bude odvíjet. Ta kvalita tu letos vzhledem k situaci nebude taková, jako v dobách minulých, a proto musíme hrát pro soupeře nepříjemný hokej a těžit s jeho chyb.

Vy jste po návratu do Orlové odehrál druhý zápas. Jak jste se cítil?

Mezi zápasy jsem měl týdenní pauzu, kdy jsem se učil na státnice. A necítím se fyzicky vůbec dobře. V Karviné jsme toho na ledě moc nenatrénovali, jelikož se nevědělo, co bude. Teď jsem měl zase tu týdenní pauzu a musím říct, že to na sobě hodně cítím.

Co vás vedlo k návratu? Byla pro vás Orlová první volbou?

Ano byla. Chci hrát blízko domova, a jak všichni víme, licence se zde přesunula z Karviné, takže to byla logická volba.

Výsledky v přípravě nejsou ideální, čeká vás ještě hodně práce. Věříte, že nyní už výkony a výsledky půjdou nahoru?

Jak jsem již řekl, těžko můžeme počítat s tím, že se zde letos bude hrát finále. Vše se změnilo ze dne na den, a proto ta sezóna nebude vůbec lehká. My se budeme snažit co nejlépe se připravit a vyladit souhru na mistrovské zápasy, ve kterých budeme bojovat za co nejlepší výsledky. K tomu je potřeba také podpora, takže by bylo fajn, kdyby si lidé uvědomili, jaká je situace a stáli za týmem a ne ho po každém nezdaru zatracovali. V první řadě bychom měli být všichni rádi, že v Orlové je opět 2. liga a tak se musíme snažit ji zde udržet a až se situace stabilizuje, může se myslet zase na cíle vyšší.