Domácí druholigová premiéra je tady. Orlovou čeká repríza loňské baráže

Petr Sobol, 17.09.2013 Konec čekání. Orlovští fanoušci opět spatří na vlastní oči druholigový hokej, který se k nám vrátil po dvouleté pauze z Karviné. V rámci druhého kola svěřenci Petra Česlíka vyzvou tým Valašského Meziříčí.

Tento článek patří k zápasu ORL - VAL 5:2
Uplynulé dvě sezony strávila Orlová v krajském přeboru. V první sezoně zhatily myšlenky na návrat Moravské Budějovice, loni Valašské Meziříčí. Orli sice na ledě soupeře vyhráli, doma ale museli protrpět krutý debakl a v rozhodující bitvě těsně padli. Smutek ale brzy překonalo nadšení. Místo další sezony v krajském přeboru se v létě rozhodlo o orlovském návratu do druhé ligy.

Po nevydařeném prvním zápase čeká hráče s orlem na prsou domácí premiéra, ve které vyzvou právě valašskomeziříčský tým, který je loni o druhou ligu připravil. Už to dodává utkání zajímavý náboj. Zároveň se jedná o souboj dvou týmů, které potřebují body jako sůl. Stejně tak potřebují co nejlépe zachytit vstup do nové sezony.

To se ale Orlové příliš nepovedlo. Tým Petra Česlíka se sice v sobotu ujal vedení na ledě Vsetína, nakonec ale přihlížel tomu, jak se Valaši radují z výhry 6:2. O branky našeho týmu se postarali Marek Badžo a Václav Studený, který uzavřel skóre čtyři minuty před koncem zápasu. Orli nepředvedli špatný výkon, bylo ale vidět, že nově tvořící tým stále potřebuje čas. Do utkání zasáhla řada nových hráčů, včetně nejnovějších posil Davida Iláše a Marka Zienteka.

Náš středeční soupeř vstoupil do letošní sezony o něco lépe. Valašské Meziříčí sice na ledě Nového Jičína prohrávalo po první třetině už 3:0, našlo ale síly a ve druhé třetině srovnalo. O to se postarali David Varga (2+0), Miroslav Varga (1+2) a Martin Varga (0+3). Z výhry v prodloužení se ale nakonec radovali domácí.

Kádr bobrů doznal přes léto řady změn. První klání ale naznačilo, že se s Valašským Meziříčím musí počítat. Jak ve vzájemném měření sil dopadne Orlová? To se dozvíme už brzy. Druholigová premiéra se blíží, ve středu v 18 hodin vás v co nejhojnějším počtu očekáváme na našem zimáku!