Dokázali jsme si, že můžeme hrát i se silnějšími týmy, těší Jakuba Szajtera

Petr Sobol, 23.09.2013 Dvacetiletý útočník Jakub Szajter je jedním z mála, který hrál loni krajský přebor a letos se dostal i do týmu pro druhou ligu. V úvodních kolech ale dokazuje, že to není náhoda. Na ledě je pokaždé vidět a v zápase proti Technice Brno vstřelil svůj první druholigový gól. Ten sice na výhru nestačil, Szajter ale věří, že s Frýdkem-Místkem už bude Slovan úspěšný.

Tento článek patří k zápasu TEC - ORL 5:4
Máte za sebou tři zápasy, na kontě tři body. Jaká v kabině panuje atmosféra?

V kabině je uvolněná atmosféra. Dokázali jsme si, že můžeme hrát i se silnějšími týmy, jako je Technika. Doufám, že se to odrazí v příštích zápasech bodovými zisky.

Díky vaší brance jste v Brně srovnali skóre, pak vám ale soupeř hodně utekl. Čím to?

Nevím, musíme se ještě zlepšit po mentální stránce. Když vyrovnáme, měli bychom hru zklidnit a počkat si na další šanci. To se nám s Brnem nepodařilo.

Byl rozdíl mezi oběma týmy tak vysoký?

Když přijedete na led soupeře, jako je Technika, nemůžete hru od začátku otevřít. Myslím si, že rozdíl v kvalitě kádru určitě nebyl, spíš jsme po vyrovnání nedokázali uklidnit hru a hosté trestali.

Nakonec jste snížili na rozdíl jedné branky. Myslíte, že Brno závěr vypustilo, nebo proč tento tlak nepřišel dříve?

První třetina z naší strany nebyla špatná. Vycházeli jsme z dobré obrany a hrozili z protiútoků a přesilovek. Ve druhé třetině jsme srovnali skóre, ale nechali jsme se vylučovat, a přišel tlak Brna, ze kterého jsme inkasovali tři branky. Ve třetí třetině jsme inkasovali pátý gól, ale nesložili zbraně a bojovali jsme až do konce zápasu. Bohužel víc než snížení stavu o jeden gól už jsme nestihli. Určitě na tom měla zásluhu naše aktivní hra ve třetí třetině. Brno má zkušený tým a myslím, že to nepodcenili.

Vy jste jedním z mála hráčů loňské sestavy, kteří v týmu zůstali. Čím si to vysvětlujete?

Každý chtěl v áčku zůstat a každý měl příležitost se o místo poprat. Potom bylo na trenérech, koho si ponechají a kdo odejde. Já jsem se snažil v týmu zůstat a podařilo se mi to.

Počítal jste s tím, že si vás trenér Česlík ponechá?

To bylo čistě na trenérovi, ale ano, doufal jsem v to.

Dostáváte i docela hodně prostoru na ledě. Jste se sebou zatím spokojený?

V přípravě to nebylo ideální. Teď už jdu od zápasu k zápasu a snažím se hrát co nejlépe. Pětky už hrají pospolu a začíná si to sedat, tak snad půjde i můj výkon ve prospěch celého týmu nahoru.

Nyní váš čeká Frýdek-Místek. Jak vidíte šance Orlové?

Frýdek-Místek má dobrý tým. My jsme je už v přípravě porazili a věřím, že se nám to povede i teď. Musíme hrát disciplinovaně, protože mají výborné přesilovky. Věřím, že tři body zůstanou doma a tímto bych chtěl pozvat fanoušky, aby nás přišli podpořit v dalším důležitém utkání.